Επιμελητήρια αν.Μ. Θράκης: Η ΚΥΑ για το 4 και 12% αφορά μόνον τις επιχειρήσεις των οποίων οι ιδιοκτήτες είχαν κάνει νομική προσφυγή

Επιμελητήρια αν.Μ. Θράκης: Η ΚΥΑ για το 4 και 12%  αφορά μόνον τις επιχειρήσεις των οποίων οι ιδιοκτήτες είχαν κάνει νομική προσφυγή

Τα Επιμελητήρια της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης χαιρετίζουν την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, σχετικά με τις πληρωμές του 4 & 12%, λόγω παραγραφής των οφειλών του ΟΑΕΔ προς τις ΜμΕ, όμως, σε νέα ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για «παραλείψεις» τις οποίες επισημαίνουν και με επιστολή τους στον Πρωθυπουργό της χώρας ζητώντας «διορθώσεις».

«Η ΚΥΑ αφορά μόνον τις επιχειρήσεις των οποίων οι ιδιοκτήτες είχαν κάνει νομική προσφυγή για την μη καταβολή του 4% και 12% ενώ θέτει και ως προϋπόθεση συμψηφισμού τη μη εκχώρηση των οφειλόμενων προς τις Τράπεζες και τρίτους.» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, σημειώνεται ότι: «Αυτές οι δύο προϋποθέσεις έχουν ως αποτέλεσμα την εξαίρεση πλήθους επιχειρήσεων από την λήψη του ευεργετήματος – το οποίο αποτελεί ουσιαστικά εξόφληση οφειλής του κράτους προς αυτές- και γι' αυτόν το λόγο ζητούμε την τροποποίηση της ΚΥΑ, ώστε όλες οι επιχειρήσεις – δικαιούχοι ανεξαιρέτως να κάνουν χρήση της ρύθμισης.»

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2ZYxIvC
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.