Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες, 7 στις 10 νοσηλείες λόγω κορονοϊού εντοπίζονται στην Αττική

eurokinissi

Αύξηση σχεδόν 20% καταγράφουν οι νοσηλείες λόγω κορονοϊού στη χώρα μας, σε λιγότερο από 10 ημέρες, με 7 στις 10 να υπολογίζονται στην Αττική.

Με την ελπίδα τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί να αποδώσουν εγκαίρως, η σταδιακή αύξηση των νοσηλειών λόγω κορονοϊού δεν καταφέρνει να απομακρύνει την πιθανότητα εφαρμογής ενός lockdown στην Αττική.

Η αντοχή του συστήματος υγείας, ειδικά στην Αττική η οποία δέχεται και το βαρύτερο πλήγμα, παραμένει στο επίκεντρο της στρατηγικής για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Τα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου, όμως, συνεχίζουν να δέχονται σταδιακά αυξανόμενη πίεση λόγω των νοσηλειών, τόσο σε απλές κλίνες COVID-19 όσο και σε ειδικές (ΜΕΘ, ΜΑΦ, αρνητικής πίεσης).

Είναι ενδεικτικό πως συνολικά νοσηλευόμενοι με COVID-19 σε όλη τη χώρα ανέρχονταν χθες το βράδυ σε 617, όταν στις 15 Σεπτεμβρίου ο αριθμός ήταν 502. Μέσα σε λιγότερο από δέκα ημέρες οι νοσηλείες αυξήθηκαν κατά 18,2%!

Αξίζει να αναφέρουμε πως από τους 617 νοσηλευόμενους, οι 433 είναι σε απλές κλίνες COVID-19, όταν στις 15 του μηνός ο αριθμός ήταν 365, ενώ σε ειδικές κλίνες νοσηλεύονται 184 ασθενείς, όταν πριν από 8 ημέρες ήταν 157.

Από τους 617 νοσηλευόμενους, περίπου οι 7 στους 10 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής!

Αυξάνονται οι νοσηλείες λόγω κορονοϊού, 7 στις 10 εντοπίζονται στην Αττική

Το μεγαλύτερο βάρος και πάλι σηκώνει το Νοσοκομείο Σωτηρία, με 94 νοσηλευόμενους σε απλές κλίνες και 37 σε ειδικές κλίνες, ενώ ακολουθεί ο Ευαγγελισμός με 78 άτομα σε απλές κρεβάτια COVID-19 και 19 άτομα σε ειδικές κλίνες, με το νοσοκομείο να φαίνεται πως έχει αρκετές αντοχές ακόμα, αφού έχει κλίνες ΜΕΘ διαθέσιμες.

Η αυξητική αυτή τάση όμως φαίνεται να είναι προς το παρόν ελεγχόμενη. Σύμφωνα με πηγές από το Υπουργείο Υγείας, το ΕΣΥ αντέχει, ενώ σε εξέλιξη είναι η στρατηγική για ανάπτυξη περισσότερων κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ.

Διαβάστε εδώ για τα στοιχεία από την Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας για τη διαθεσιμότητα των ΜΕΘ.



via Ειδησεις https://ift.tt/3mLDfPW
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη