Τα μέτρα που είναι στο τραπέζι για την αναχαίτιση της πανδημίας

Τα μέτρα που είναι στο τραπέζι για την αναχαίτιση της πανδημίας

Τα μέτρα που είναι στο τραπέζι για να αναχαιτιστεί η πανδημία παρουσιάστηκαν πριν από λίγο στις ειδήσεις της ΕΡΤ.  Ανάμεσα σε αυτά που εξετάζονται είναι η χρήση της μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, η μετακίνηση με sms από τα μεσάνυχτα μέχρις τις 6 το πρωί, η επαναφορά του sms για τις μετακινήσεις των άνω των 65 και η επιβολή ωραρίου σε περίπτερα και ψιλικατζίδικα.

Το βασικό είναι τα μέτρα να είναι απλά και εφαρμόσιμα, επισημαίνουν από την κυβέρνηση ενώ δεν αποκλείεται τις επόμενες εβδομάδες να δούμε διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς με αυτό τον τρόπο θα μπορεί να διασφαλιστεί καλύτερα η δημόσια υγεία και να αποφεύγουμε τον συνωστισμό ιδίως των νέων σε πλατείες και υπαίθριους χώρους.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός γενικευμένου lockdown καθώς όπως σημειώνουν στην κυβέρνηση, το συγκεκριμένο μέτρο θα έφερνε ίσως μία προσωρινή κάμψη στους επιδημιολογικούς δείκτες όμως η κοινωνία και η οικονομία θα έπρεπε να ανοίξουν ξανά, όπως έγινε και τον Μάιο. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για ένα «σημείο ισορροπίας», ουσιαστικά για κανόνες στη λειτουργία οικονομίας & κοινωνίας μέχρι να βρεθεί αποτελεσματική θεραπεία ή εμβόλιο.

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε με μήνυμά του από τους πολίτες την απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού, με απώτερο στόχο να φύγει από το τραπέζι το σενάριο ενός δεύτερου καθολικού lockdown.

«Σας καλώ σε μια νέα εγρήγορση, χωρίς νέα μέτρα, αλλά με συνεχή εφαρμογή όσων ισχύουν και στοχευμένες παρεμβάσεις όπου χρειάζεται» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης. «Θα το πω ανοιχτά: Το δίλημμα είναι «Αυτοπροστασία ή Καραντίνα». Και γνωρίζοντας τις συνέπειες της δεύτερης έχουμε καθήκον να επιλέξουμε την πρώτη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, προέταξε τη χρήση μάσκας ως το υπ' αριθμόν ένα όπλο για την αποτροπή της περαιτέρω εξάπλωσης της πανδημίας, ενώ ξεκαθάρισε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας απέχει πολύ από το να φθάσει στα όριά του.

 

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Μαρίνα Παπαδάκη

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Μήνυμα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για κορονοϊό: Το δίλημμα είναι «Αυτοπροστασία ή Καραντίνα»

Κρίσιμη μάχη με 342 νέα κρούσματα και εννέα θανάτους – 213 στην Αττική

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/3mQEr4I
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη