«Επιστράτευση» ΜΕΘ στα ιδιωτικά νοσοκομεία - Αυτή είναι η απόφαση

photo: Eurokinissi

«Επιστρατεύονται» ΜΕΘ στα ιδιωτικά νοσοκομεία έπειτα από τη ραγδαία αύξηση σε κρούσματα στην Αττική. Νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με την οποία μπορούν να δεσμευτούν κλίνες νοσηλείας και κλίνες ΜΕΘ ιδιωτικών κλινικών για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Ειδικότερα, για τις ΜΕΘ στα νοσοκομεία, σύμφωνα με το άρθρο 1 της ΚΥΑ, προβλέπεται σε περίπτωση που δεν επαρκούν οι κλίνες στις δημόσιες δομές για τη μεταφορά των ασθενών, δύναται να διατίθενται κλίνες νοσηλείας και κλίνες ΜΕΘ σε ιδιωτικά θεραπευτήρια κλινικές, οι οποίες διαθέτουν σύμφωνα με την άδεια λειτουργίας τους αντίστοιχα τμήματα για τη νοσηλευτική περίθαλψη των ασθενών, καθ' υπέρβασιν του αριθμού όσων διατίθενται τον ΕΟΠΥΥ δυνάμει σχετικών Μνημονίων Συνεργασίας, κατ' εφαρμογή του άρθρου 21 του ΕΚΠ.

Όπως είχε γράψει το News4health η συγκεκριμένη δυνατότητα συζητήθηκε στην συνάντηση Κικίλια-Τσιόδρα με τους εκπρόσωπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά όσα προβλέπει η ΚΥΑ για δέσμευση ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ στη μάχη κατά του κορονοϊούΑναλυτικά όσα προβλέπει η ΚΥΑ για δέσμευση ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ στη μάχη κατά του κορονοϊού

 

 via Ειδησεις https://ift.tt/32Zmlp9
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.