Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου – Μετά τον Ιανό ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου – Μετά τον Ιανό ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Φθινοπωρινή, άλλα αρκετά ήπια προβλέπεται αυτή η εβδομάδα συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες, αν εξαιρέσουμε βέβαια τη σημερινή, που θα έχουμε απ' ό,τι φαίνεται κάποια ισχυρά φαινόμενα στα βορειοδυτικά…

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που ήδη εκδηλώνονται στο Β. Ιόνιο, θα συνεχιστούν και τις υπόλοιπες ώρες και μάλιστα θα συνοδεύονται από πρόσκαιρα ισχυρούς ανέμους, πιθανόν και χαλαζοπτώσεις, ενώ μέχρι το απόγευμα τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν μέχρι το απόγευμα και την Ήπειρο και μετά το μεσημέρι και το Ν. Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά καλός ,και μόνο λίγες παραπάνω συννεφιές και πιθανές μπόρες στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα. Οι νοτιάδες στο Ιόνιο δε θα ξεπερνούν τα 3-5 μποφόρ, ενώ στα νότια τμήματα θα φτάνουν και τα 6 και στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα, φτάνοντας τους 29 βαθμούς τοπικά στα ηπειρωτικά και τους 30-31 στα νησιά μας.

ΑΤΤΙΚΗ
Λίγες συννεφιές, κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα, νοτιάδες 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 29 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λίγες συννεφιές κατά διαστήματα αυξημένες, άνεμοι αρχικά ασθενείς και σταδιακά νοτιάδες 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 28 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ – ΠΕΜΠΤΗ
Στα δυτικά θα έχουμε πάλι τοπικές βροχές και καταιγίδες που όμως από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν. Λίγες συννεφιές στην υπόλοιπη χώρα και το μεσημέρι – απόγευμα μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα δυτικά, το βράδυ. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ και στα υπόλοιπα δυτικοί 4-5, ενώ στα νότια πελάγη θα φτάνουν τοπικά και τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δε θα μεταβληθεί σημαντικά και θα φτάσουμε τους 30 βαθμούς τοπικά, σε αρκετές περιοχές.

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ
Την Παρασκευή καλός θα είναι ο καιρός και μόνο στα βόρεια ορεινά είναι πιθανό να σημειωθούν απογευματινές μπόρες. Οι νοτιάδες θα φτάνουν τα 6 μποφόρ τοπικά και θα ανέβει λίγο η θερμοκρασία.
Το Σάββατο στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και το διήμερο Κυριακή-Δευτέρα στα δυτικά, τα βόρεια και το Α. Αιγαίο περιμένουμε πάλι κάποιες βροχές, στα δυτικά και καταιγίδες. Οι νοτιάδες θα ενισχυθούν λίγο στα 7 μποφόρ τοπικά και θα πέσει ξανά λίγο η θερμοκρασία.

Παναγιώτα (Πάττυ) Δ. Σπηλιωτοπούλου, Μετεωρολόγος ΕΡΤ
B.Sc Φυσικός
Μ.Sc Μετεωρολόγος, ΕΚΠΑ
M.Sc Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών (Ακραία Φαινόμενα), ΕΚΠΑ
Μ.Α Δημοσιογράφος, ΕΚΠΑ

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/32W8DmT
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη