Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς με ελεύθερη είσοδο στα Μουσεία

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς με ελεύθερη είσοδο στα Μουσεία

Στις 25-27 Σεπτεμβρίου 2020 το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού γιορτάζει για 24η χρονιά τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς. «Πολιτιστική Κληρονομιά και Εκπαίδευση» είναι το κοινό θέμα σε όλη την Ευρώπη.

Η εξέλιξη της πανδημίας του covid-19, οι μακρόχρονοι κοινωνικοί περιορισμοί σε παγκόσμιο επίπεδο με ποικίλες ποσοτικές και ποιοτικές διαβαθμίσεις, καθώς και τα συνεχώς τροποποιούμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία της δημόσιας υγείας έθεσαν εκ των πραγμάτων τον εορτασμό των ΕΗΠΚ 2020 σε ένα τελείως διαφορετικό πλαίσιο.

Ενώ ο θεσμός έχει ως πυρήνα την πολιτιστική κληρονομιά και τη σύνδεσή της με τις κοινότητες που την μοιράζονται με φυσικό και άμεσο τρόπο, ο φετινός εορτασμός δεν μπορεί παρά να προτάξει την υγεία όλων όσων συμμετέχουν σε αυτόν, εργαζομένων και επισκεπτών, και να προτείνει άλλους τρόπους σύμπραξης, δημιουργίας και συνύπαρξης για να πραγματωθεί.

Οι εκδηλώσεις

Πενήντα (50) φορείς θα προβάλουν ψηφιακές δράσεις κάτω από το ευρύτερο θέμα της σχέσης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και της Εκπαίδευσης. Παραγωγές παλαιότερες ή νέες, σχεδιασμένες αποκλειστικά για το φετινό εορτασμό ή και όχι, ζωντανές ή μαγνητοσκοπημένες, οι δράσεις θα προβάλλονται καθ' όλη τη διάρκεια του τριήμερου εορτασμού, ενώ κάποιες θα συνεχίσουν να είναι διαθέσιμες και μετά.

Το Σαββατοκύριακο του εορτασμού 26 και 27 Σεπτεμβρίου η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία του κράτους είναι ελεύθερη και θα πραγματοποιείται σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/3kEekfp
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη