Κινητοποίηση εκπαιδευτικών που ζητούν ασφαλές άνοιγμα των σχολείων

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών που ζητούν ασφαλές άνοιγμα των σχολείων
Παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, οργανώνουν αύριο στις 12 το μεσημέρι οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος» και «Φαιστός», στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Απαιτούν- όπως αναφέρουν- τα σχολεία να ανοίξουν με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια για μαθητές και εκπαιδευτικούς, να προστατευθεί το αγαθό της υγείας για όλους τους εμπλεκόμενους στην εκπαίδευση και για όλη την κοινωνία.

Οι σύλλογοι στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι διεκδικούν μεταξύ άλλων:

-Μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές. -Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Κατάργηση του νόμου Γαβρόγλου (ν.4589/19)  και κατάργηση του νόμου Κεραμέως (ν.4692/20).

-Εύρεση χώρων για να λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες.

-Αυξημένες προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών.

-Ίσα δικαιώματα μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Πλήρη 9μηνη άδεια ανατροφής σε νεοδιόριστους και αναπληρωτές, και άμεση ανάκληση της σχετικής εγκυκλίου που επιχειρεί να πλήξει το δικαίωμα αυτό.

-Αυξημένη χρηματοδότηση για κάλυψη όλων των αναγκαίων μέσων προστασίας και καθαριότητας από το κράτος (δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας πχ μάσκες, αντισηπτικά κλπ).

-Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους συναδέλφους αλλά και στους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί, και να ελέγχεται η διάδοση του ιού.

www.ert.gr

via ert.gr https://ift.tt/3boRkxp
Από το Blogger.