Αεροπορική εταιρεία επέστρεψε αστρονομικό ποσό σε πελάτες της για ακυρώσεις πτήσεων

photo: pexels

Ποσό ύψους 1,4 δισ. δολαρίων επέστρεψε στους πελάτες της η αεροπορική εταιρεία Emirates έπειτα από ακυρώσεις πτήσεων εξαιτίας του κορονοϊού.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στη Μέση Ανατολή αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως "Η Emirates αποκαλύπτει ότι επέστρεψε περισσότερα από 5 δισεκ. ντιράμ", ήτοι 1,4 δισ. δολάρια. "Περισσότερα από 1,4 εκατ. αιτήματα για επιστροφή χρημάτων αντιμετωπίστηκαν από τον Μάρτιο, το οποίο αντιπροσωπεύει το 90% του συνόλου των αιτημάτων", προσθέτει η εταιρεία.

Η Emirates κατέγραψε καθαρό κέρδος 1,1 δισεκ. ντιράμ (288 εκατ. δολάρια) για το οικονομικό έτος που έληξε τον Μάρτιο, έναντι 237 εκατ. δολάρια την προηγούμενη χρονιά. Αυτή ήταν η 32η συνεχόμενη χρονιά που κατέγραψε κέρδη, αλλά τα αποτελέσματά της για το 2020 αναμένεται να σημειώσουν πτώση εξαιτίας του νέου κορονοϊού.

Η Emirates σημειώνει ότι σήμερα εξυπηρετεί 80 προορισμούς (έναντι περισσότερων από 140 πριν από την πανδημία) και σκοπεύει σταδιακά να επεκτείνει το δίκτυό της με την χαλάρωση των περιορισμών στα ταξίδια. Ο διευθυντής επιχειρήσεων της εταιρείας Άντελ Αλ Ρέντα δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η εταιρεία προβλέπει να έχει ξαναρχίσει τις πτήσεις της προς όλους τους "προορισμούς του δικτύου της" ως το καλοκαίρι του 2021.

Η αεροπορική εταιρεία απασχολούσε περίπου 60.000 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων 4.300 πιλότους, πριν από την πανδημία του κορονοϊού, ανακοίνωσε μια σειρά από περικοπές θέσεων εργασίας, χωρίς να διευκρινίσει αριθμό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕvia Ειδησεις https://ift.tt/3jUM1Jb
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.