Αεροπορική εταιρεία επέστρεψε αστρονομικό ποσό σε πελάτες της για ακυρώσεις πτήσεων

photo: pexels

Ποσό ύψους 1,4 δισ. δολαρίων επέστρεψε στους πελάτες της η αεροπορική εταιρεία Emirates έπειτα από ακυρώσεις πτήσεων εξαιτίας του κορονοϊού.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στη Μέση Ανατολή αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως "Η Emirates αποκαλύπτει ότι επέστρεψε περισσότερα από 5 δισεκ. ντιράμ", ήτοι 1,4 δισ. δολάρια. "Περισσότερα από 1,4 εκατ. αιτήματα για επιστροφή χρημάτων αντιμετωπίστηκαν από τον Μάρτιο, το οποίο αντιπροσωπεύει το 90% του συνόλου των αιτημάτων", προσθέτει η εταιρεία.

Η Emirates κατέγραψε καθαρό κέρδος 1,1 δισεκ. ντιράμ (288 εκατ. δολάρια) για το οικονομικό έτος που έληξε τον Μάρτιο, έναντι 237 εκατ. δολάρια την προηγούμενη χρονιά. Αυτή ήταν η 32η συνεχόμενη χρονιά που κατέγραψε κέρδη, αλλά τα αποτελέσματά της για το 2020 αναμένεται να σημειώσουν πτώση εξαιτίας του νέου κορονοϊού.

Η Emirates σημειώνει ότι σήμερα εξυπηρετεί 80 προορισμούς (έναντι περισσότερων από 140 πριν από την πανδημία) και σκοπεύει σταδιακά να επεκτείνει το δίκτυό της με την χαλάρωση των περιορισμών στα ταξίδια. Ο διευθυντής επιχειρήσεων της εταιρείας Άντελ Αλ Ρέντα δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η εταιρεία προβλέπει να έχει ξαναρχίσει τις πτήσεις της προς όλους τους "προορισμούς του δικτύου της" ως το καλοκαίρι του 2021.

Η αεροπορική εταιρεία απασχολούσε περίπου 60.000 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων 4.300 πιλότους, πριν από την πανδημία του κορονοϊού, ανακοίνωσε μια σειρά από περικοπές θέσεων εργασίας, χωρίς να διευκρινίσει αριθμό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



via Ειδησεις https://ift.tt/3jUM1Jb
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη