Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι δύο κατηγορούμενοι για τη ληστεία σε βάρος επιχειρηματία

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι δύο κατηγορούμενοι για τη ληστεία σε βάρος επιχειρηματία

Ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκαν ο 23χρονος αστυνομικός και ο 37χρονος συγκατηγορούμενος του που κατηγορούνται ότι απέσπασαν με απειλές από επιχειρηματία 40.000 ευρώ. Και στους δύο κατηγορούμενους επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 3.000 ευρώ στον καθένα, καθώς και ο όρος της υποχρεωτικής εμφάνισης τρεις φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Οι δύο κατηγορούμενοι, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τα κακουργήματα της ληστείας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για πλημμελήματα, αρνήθηκαν στις απολογίες τους όσα τους αποδίδονται.

Απολογούμενοι, είπαν ότι το ποσό των 40.000 ευρώ τους το πρόσφερε ο επιχειρηματίας μόλις εντόπισαν ποσότητα ναρκωτικών στο σπίτι του όπου πήγαν μετά από πληροφορία που είχε ο 37χρονος πως διακινεί ναρκωτικά. Ωστόσο, έδωσαν διαφορετική εκδοχή για τη συνέχεια, καθώς ο μεν αστυνομικός φέρεται να είπε πως αρνήθηκαν την προσφορά και ότι συνελήφθη από συναδέλφους του μόλις, κρατώντας τα χρήματα, πήγε να καλέσει ενισχύσεις, ενώ ο επιχειρηματίας φώναζε «κλέφτες», ο δε συγκατηγορούμενος του ότι αποδέχθηκαν τα χρήματα και ότι φεύγοντας ο επιχειρηματίας άρχισε να φωνάζει με αποτέλεσμα να συλληφθούν από άνδρες της ΔΙΑΣ.

Ο δικηγόρος του 37χρονου, Αλέξης Κούγιας, μετά την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέως, δήλωσε πως εξαιτίας «πιθανώς παραπλανήσεως του εισαγγελέα που άσκησε την δίωξη τώρα κυκλοφορεί ελεύθερος ένας έμπορος ναρκωτικών».

Ο δικηγόρος του αστυνομικού, Ηλίας Σιδέρης, ανέφερε πως ενώπιον της ανακρίτριας «αποδείχθηκε ότι οι κατηγορίες δεν ισχύουν και αφέθηκαν και οι δύο κατηγορούμενοι ελεύθεροι».

Να σημειωθεί ότι σε βάρος του καταγγέλοντα επιχειρηματία ασκήθηκε πλημμεληματική ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίας και κατοχή ναρκωτικών για δική του χρήση.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/3k73vC5
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη