Σε υψηλό επίπεδο τα κρούσματα στην Αττική – Σε εφαρμογή τα νέα μέτρα

Σε υψηλό επίπεδο τα κρούσματα στην Αττική – Σε εφαρμογή τα νέα μέτρα

Τη συνεργασία των πολιτών ζητά η Πολιτεία ώστε να είναι αποτελεσματικά τα νέα μέτρα που λαμβάνονται για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και να μην οδηγηθεί η χώρα σε νέο lockdown. Τριακόσια δεκαπέντε νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, εκ των οποίων τα 20 είναι από το εξωτερικό. Επίκεντρο της πανδημίας παραμένει η Αττική, με 165 νέα κρούσματα.

Συνολικά ο αριθμός των κρουσμάτων είναι 17.228, ενώ 68 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η Covid-19 προκάλεσε τον θάνατο άλλων 7 ασθενών, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 376.

Πέρα από την Αττική, τα περισσότερα από τα νέα κρούσματα εντοπίζονται στη Λακωνία (32), στη Θεσσαλονίκη (17) και στα Τρίκαλα (11).

Καθοριστική θα είναι η ερχόμενη εβδομάδα καθώς αναμένεται να αποτυπωθεί στα στοιχεία η αποτελεσματικότητα των τελευταίων αυστηρών περιορισμών, που τίθενται σε εφαρμογή από τα μεσάνυχτα. Οι συνωστισμοί, πάντως, τις νύχτες στις πλατείες συνεχίζονται.

Από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές, περίπτερα, ψιλικατζίδικα, μίνι μάρκετ και κάβες θα βάζουν λουκέτο, προκειμένου να σταματήσει η πώληση αλκοόλ και ο συνωστισμός σε πλατείες, πάρκα και άλλους ανοιχτούς.

Από την πλευρά τους, οι καταστηματάρχες δηλώνουν ζημιωμένοι, ενώ πιστεύουν ότι το συγκεκριμένο μέτρο δεν μειώσει τον συνωστισμό στις πλατείες.

Αττική, Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Χαλκιδική, Χανιά, Ζάκυνθος, Λέσβος, Μύκονος και Ηράκλειο περιλαμβάνονται στις περιοχές όπου αναστέλλεται η νυχτερινή λειτουργία των καταστημάτων λιανικής πώλησης.

Σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων μπήκαν και τα Τρίκαλα, όπου είναι πλέον υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.

Τα περιοριστικά μέτρα στα Τρίκαλα ισχύουν για 14 ημέρες από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 10 Οκτωβρίου.

Από τις αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί πανελλαδικά 16.702 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και επιβλήθηκαν αντίστοιχα διοικητικά πρόστιμα. Οι αστυνομικοί έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/3ieu3jP
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη