Γ. Αγγελοπούλου: Το Καστελλόριζο σύμβολο μαχητικότητας και αντοχής

Γ. Αγγελοπούλου: Το Καστελλόριζο σύμβολο μαχητικότητας και αντοχής

Eπιθυμώντας να αποτίσει φόρο τιμής στους Ακρίτες μας, τους άγρυπνους φύλακες της πατρίδας μας, η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη επισκέφτηκε το Καστελόριζο το Σάββατο. Στο νησί θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

«Εκ μέρους της αντιπροσωπείας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», θέλω να δηλώσω ότι, για εμάς, η επίσκεψη στο Καστελόριζο αποτελεί πρωτίστως την εκπλήρωση ενός υπέρτατου χρέους. Ενός εθνικού χρέους απέναντι σε αυτό το σύμβολο μαχητικότητας, ανυπότακτου φρονήματος και αντοχής που λέγεται Μεγίστη, ένα νησί που τόσο πολύ δοκιμάστηκε και δοκιμάζεται τη τελευταία περίοδο» τόνισε η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.
Εδώ όλοι οι Έλληνες αισθάνονται υπερήφανοι, σημείωσε η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Την κα. Αγγελοπούλου συνόδευσαν στο ανατολικότερο όριο της Ελλάδας και της Ευρώπης εκλεκτά μέλη της Επιτροπής για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821, και της ακαδημαϊκής κοινότητας, ο Νίκος Αλιβιζάτος, ο Πασχάλης Κιτρομηλίδης, ο Γιάννης Βούλγαρης και η Δέσποινα Μουζάκη.

Ο δήμαρχος Καστελόριζου Γιώργος Σαμψάκος συνόδευσε την κα. Αγγελοπούλου στο Μνημείο του «αγνώστου Στρατιώτη» του νησιού όπου απόθεσε ένα μπουκέτο λουλούδια.
Στη συζήτηση με φορείς του νησιού παραβρέθηκαν και ο πρόεδρος και μέλη της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, που δεσμεύθηκαν να υποστηρίξουν οικονομικά τις επετειακές δράσεις της δημοτικής αρχής Καστελόριζου για το 2021.

Όλοι συμφώνησαν ότι η ουσία της επετείου είναι πώς θα προχωρήσουμε δυναμικά στο μέλλον, με πατριωτισμό, πίστη στην ειρήνη και στη φιλία των λαών αλλά και έμπνευση από την μακρόχρονη Ιστορία μας.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Ματίνα Καλτάκη

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/334MWky
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη