Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στον Βύρωνα – Παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις (video)

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στον Βύρωνα – Παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις (video)

Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στον Βύρωνα, σε δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση. Δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο, όμως επί τόπου παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, ενώ στο σημείο έσπευσαν ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, οι οποίοι συντόνισαν την μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς.
Σημαντική στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς ήταν η συμβολή εθελοντών.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η φωτιά μπορεί να ξεκίνησε από κολώνα της ΔΕΗ, όμως πρόσθεσε ότι μένει να ολοκληρωθεί το ανακριτικό έργο.

Οι φλόγες κατέκαψαν έκταση με πεύκα, θάμνους και χαμηλή βλάστηση στον Καρέα, στο τέρμα της οδού Κλεισούρας. Οι δυνατοί νοτιάδες έσπρωξαν το μέτωπο βόρεια, σε αντίθετη κατεύθυνση από την κατοικημένη περιοχή αλλά προς τις βουνοπλαγιές του Υμηττού, στο ύψος του Βύρωνα.

Ο καπνός από την πυρκαγιά ήταν ορατός από πολλές περιοχές της Αθήνας.
«Αποφεύχθηκε μεγάλη καταστροφή» δήλωσε ο δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης.

Στην επιχείρηση κατασβεσης πήραν μέρος περισσότεροι από 60 πυροσβέστες με 22 οχήματα, δυο πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές, υπάλληλοι και οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ από αέρος πραγματοποίησαν ρίψεις νερού 5 ελικόπτερα και 1 αεροσκάφος.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Νίκος Κουντούρης

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/3cwNK55
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη