Αν και καλή η επιδημιολογική εικόνα της Λέσβου παρατείνονται μέχρι 12 Οκτωβρίου τα μέτρα

Αν και καλή η επιδημιολογική εικόνα της Λέσβου παρατείνονται μέχρι 12 Οκτωβρίου τα μέτρα

Την παράταση των μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού μέχρι 12 Οκτωβρίου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, αν και στη Λέσβο παρατηρείται βελτίωση της κατάστασης αφού έχουν μειωθεί ή μηδενιστεί τα καθημερινά κρούσματα ,ενώ και η κλινική covid του Βοστάνειου έχει αποσυμφορηθεί αρκετά , μόλις τρεις είναι πλέον οι ασθενείς με την εικόνα τους να βαίνει βελτιούμενη. Αρχές Σεπτεμβρίου έφτασαν να νοσηλεύονται πάνω από 26 άνθρωποι, σχεδόν το 1/4 των ενεργών τότε κρουσμάτων, από τους οποίους αρκετοί διασωληνωμένοι.

Στην καθημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ στη Λέσβο καταγράφονται μειωμένα πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, δείχνοντας ότι το νησί κατάφερε να αντιμετωπίσει καλά αυτό το κύμα της πανδημίας. Ωστόσο πλήρωσε βαρύ τίμημα από την έξαρση την νόσου τον Αύγουστο,  αφού καταγράφει έναν πολύ υψηλό αριθμό ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους , 12 συνολικά από την αρχή της πανδημίας, με τους 9 θανάτους να σημειώνονται από το κύμα του Αυγούστου.

Χθες ανακοινώθηκε ένα θετικό κρούσμα για τη Λέσβο, ένας αστυνομικός που υπηρετεί στον Καρά Τεπέ , ενώ ο δήμος Δυτικής Λέσβου ανακοίνωσε ότι τα περιστατικά αστυνομικών που διαπιστώθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και υπηρετούν στον προσφυγικό καταυλισμό είναι δύο, και ακολουθήθηκε το υγειονομικό πρωτόκολλο για να εντοπιστούν οι επαφές τους.

Ποια μέτρα ισχύουν στη Λέσβο μέχρι τις 12 Οκτωβρίου

– Απαγορεύεται η λειτουργία όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.

– Έχει ανασταλεί κάθε είδους εκδήλωσης, όπως πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες.

– Απαγορεύεται κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

– Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α' βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

– Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

The post Αν και καλή η επιδημιολογική εικόνα της Λέσβου παρατείνονται μέχρι 12 Οκτωβρίου τα μέτρα appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/3ni9jLp
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη