Θετικοί στον κορονοϊό περισσότεροι από 19.000 εργαζόμενοι στην Amazon

Θετικοί στον κορονοϊό περισσότεροι από 19.000 εργαζόμενοι στην Amazon

Σύμφωνα με χθεσινή (Πέμπτη/1/10) ανακοίνωση της Amazon, του γνωστού κολοσσού διαδικτυακού εμπορίου, 19.816 εργαζόμενοί της εταιρείας στις ΗΠΑ έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 ή έχουν θεωρηθεί πιθανά κρούσματα. Το ποσοστό των εργαζομένων στην αμερικανική εταιρία που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό υπολογίζεται στο 1,44% του συνόλου. Στον αριθμό αυτόν συμπεριλαμβάνεται το εποχικό προσωπικό, καθώς και μέρος των εργαζομένων που ενδέχεται να μολύνθηκαν σε χώρους εκτός εργασίας.

Τα προαναφερθέντα κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν κατά το χρονικό διάστημα από την 1η Μαρτίου ως τις 19 Σεπτεμβρίου 2020, όταν η Amazon απασχολούσε  1,372,000 εργαζόμενους. Μέχρι πρόσφατα η εταιρία δεχόταν επικρίσεις για το γεγονός ότι δεν είχε αποκαλύψει ως τώρα πόσα κρούσματα κορονοϊού είχαν εντοπιστεί μεταξύ των υπαλλήλων της. Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, η  Dania Rajendra, επικεφαλής του συνασπισμού εργαζομένων και ακτιβιστών «Athena» ανέφερε: «Η  Amazon επέτρεψε στη νόσο Covid-19 να εξαπλωθεί αστραπιαία». Σημειώνεται πως ο εν λόγω συνασπισμός έχει ζητήσει να διεξαχθεί έρευνα για το ζήτημα.

Κάποιοι από τους υπαλλήλους, καθώς και αρμόδιοι σωματείων εργαζομένων είχαν δηλώσει, τους προηγούμενους μήνες, ότι η εταιρία διαδικτυακού εμπορίου έθεσε σε κίνδυνο τους υπαλλήλους της κρατώντας ανοιχτές τις αποθήκες της κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η Amazon από την πλευρά της απάντησε ότι το ποσοστό των μολύνσεων που σημειώθηκαν ήταν χαμηλότερο -σε ποσοστό 42%- από το αναμενόμενο, συγκριτικά με τα ποσοστά εξάπλωσης του ιού στον γενικό πληθυσμό.

Πληροφορίες αναφέρουν πάντως, πως η εταιρία έχει λάβει μέτρα για την προστασία των εργαζομένων της από τον κορονοϊό. Ανάμεσα σε αυτά είναι οι μετρήσεις θερμοκρασίας των υπαλλήλων, η τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας, η διεξαγωγή τεστ για τον εντοπισμό του κορονοϊού κ.α. Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρμοδίων, η Amazon σκοπεύει να επεκτείνει τους ελέγχους για την πρόληψη από τον κορονοϊό εφαρμόζοντας διαγνωστικά τεστ σε 50.000 υπαλλήλους στις ΗΠΑ ημερησίως ως τον Νοέμβριο.


Πηγή: Reuters

Φωτογραφία: Associated Press

 

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/33n3HYw
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.