Κορονοϊός Ελλάδα: Στα ύψη τα νέα κρούσματα σήμερα Δευτέρα 26/10, μικρή μείωση από την Κυριακή

Κορονοϊός Ελλάδα: Στα ύψη τα νέα κρούσματα σήμερα Δευτέρα 26/10, μικρή μείωση από την Κυριακή

Κορονοϊός Ελλάδα: Στα ύψη τα νέα κρούσματα και σήμερα Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Μικρή μείωση από την Κυριακή. Τις τελευταίες ημέρες, καταγράφηκαν αλλεπάλληλα ρεκόρ κρουσμάτων, καθώς το Σάββατο έφτασαν τα 935, ενώ Παρασκευή και Πέμπτη τα 867 και τα 841 αντίστοιχα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα σήμερα, Δευτέρα 26 Οκτωβρίου:

Σήμερα ανακοινώνουμε 715 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 93 συνδέονται με γνωστές συρροές και 48 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 31496, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.

3883 (12.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 12194 (38.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

95 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 32 (33.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 95.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 274 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 7 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 581 θανάτους συνολικά στη χώρα. 220 (37.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Γενικό Lockdown δείχνει η εκτόξευση των κρουσμάτων - Η ημερομηνία «ορόσημο»

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές μετά την έκρηξη κρουσμάτων που σημειώνεται στη χώρα μας τα τελευταία 24ωρο. Κάτι που φάνταζε ως εφιάλτης, η επιβολή γενικού Lockdown φαίνεται πως είναι πάλι στο τραπέζι της κυβέρνησης όπως επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, χτες, από το βήμα της Βουλής.

Απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του κοινοβουλίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως στόχος είναι να αποφύγουν ένα γενικό lockdown γιατί θα έχει δραματικές επιπτώσεις στην Οικονομία. Κάλεσε όλους να τηρήσουν απολύτως τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν και ζήτησε να εξαντληθεί η αυστηρότητα στους ελέγχους σε καταστήματα που προσφέρουν επικίνδυνη διασκέδαση κατά παράβαση των μέτρων.

Ωστόσο, η κυβέρνηση προετοιμάζεται για το χειρότερο σενάριο καθώς ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν θέλει η κατάσταση να τεθεί εκτός ελέγχου. Οι σκληροί δείκτες που θα ορίσουν εάν επιβληθεί ένα γενικό lockdown στο σύνολο της επικράτειας - αντί των τοπικών που ήδη υφίστανται - είναι μεταξύ άλλων ο αριθμός των καθημερινών λοιμώξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες των ΝΕΩΝ, ο συναγερμός θα σημάνει άμεσα εφόσον οι επιβεβαιωμένες μολύνσεις σε διάστημα 24 ωρών προσεγγίσουν τις 2.000 με τους επιστήμονες να εξετάζουν και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των πολιτών που έχουν μολυνθεί, με προτεραιότητα την ηλικιακή κατανομή των κρουσμάτων.

metra79

Και αυτό διότι εφόσον η διασπορά έχει περάσει δυναμικά στην τρίτη ηλικία και γενικότερα στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, τότε αναμένεται να δημιουργηθούν ασφυκτικές συνθήκες στο ΕΣΥ. Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση δίδεται και στη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων με τις Σέρρες, την Κοζάνη, την Καστοριά να βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα.

Τα πάντα θα κριθούν στις 9 Νοεμβρίου, οπότε και θα γίνει επανεξέταση των δεδομένων και θα υπάρχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το αν τα τελευταία μέτρα είχαν αποτέλεσμα.

Όπως τόνισε μετά την σύσκεψη που έγινε στις Σέρρες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς έκανε έκκληση για τήρηση των μέτρων προαναγγέλλοντας εντατικοποίηση των ελέγχων και στοχευμένες δειγματοληψίες, αλλά και ενημέρωση του πληθυσμού. «Καμία έκπτωση σε καταστάσεις ανομίας. Και σε όλη αυτή την προσπάθεια, οι σύμμαχοί μας είναι οι νέοι άνθρωποι», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία του για την επιθετική αύξηση των κρουσμάτων χαρακτηρίζοντας την κατάσταση εξαιρετικά κρίσιμη. 

metra080

Έσπασε το φράγμα των 30.000 μολύνσεων στην Ελλάδα

Η χτεσινή μέρα ήταν η Κυριακή με το πιο βαρύ επιδημιολογικό φορτίο, καθώς διαπιστώθηκαν ακόμα 790 νέα κρούσματα, με αποτέλεσμα να σπάσει το φράγμα των 30.000 μολύνσεων σκαρμαλώνοντας στα 30.782 από την αρχή της πανδημίας στη χώρα μας. Ανακούφιση προκαλεί ωστόσο, ο χαμηλός αριθμός έως τώρα των διασωληνωμένων που όμως συνδέεται με τον αυξημένο αριθμό θανόντων από την νόσο κάθε μέρα. 

Εν τω μεταξύ, η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων επιβεβαιώνει και την ανησυχία των ειδικών για διασπορά του ιού σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας. Σταθερά η Αττική παραμένει πρωταθλήτρια κρουσμάτων καθώς μόλις χτες ανακοινώθηκαν 227 και από κοντά βρίσκεται και η Θεσσαλονίκη με 181 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Ειδικότερα, εκτός των Σερρών που εντοπίστηκαν ακόμα 49 και τα Γιάννενα με 39 προβλήματα εντοπίζονται σε Λάρισα (32), Ροδόπη (24) και Ηράκλειο Κρήτης (11). 



via Ειδησεις https://ift.tt/3jptpQY

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη