Κορονοϊός: Πιθανά νέα έκτακτα μέτρα την Παρασκευή, σε οριακό σημείο η χώρα

Κορονοϊός: Πιθανά νέα έκτακτα μέτρα την Παρασκευή, σε οριακό σημείο η χώρα

Συναγερμός επικρατεί στα κυβερνητικά και υγειονομικά κλιμάκια τις τελευταίες μέρες μετά και την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων της τελευταίας εβδομάδας, τα οποία πλησιάζουν πλέον τετραψήφιο αριθμό.

Ο κορονοϊός θερίζει την χώρα και ήδη Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Σέρρες, Κοζάνη είναι στο κόκκινο και πλέον η κυβέρνηση εξετάζει νέα μέτρα που πιθανότητα να ανακοινώσει τις επόμενες μέρες. Το μέτρο για την υποχρεωτική μάσκα παντού θα χρειαστεί περισσότερο από 10 μέρες για να αποδώσει. Το ίδιο ισχύει και για την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 00:30 αλλά εάν τα κρούσματα «ξεφύγουν» δεν θα υπάρχει χρόνος υπομονής.

Σημαντικό ρόλο οι επόμενες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ

Σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξουν οι επόμενες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ. Η κυβέρνηση ευελπιστεί σε σταθερή ή και καθοδική πορεία των κρουσμάτων. Σε αντίθετη περίπτωση μοιάζει πιθανό να ανακοινωθούν νέα περιοριστικά μέτρα την Παρασκευή. Κανείς δεν μπορεί να μπει στο μυαλό του Κυριάκου Μητσοτάκη ούτε στο τι θα εισηγηθεί η επιτροπή των λοιμοξιολόγων ωστόσο, τρία είναι τα πιθανά μέτρα που μπορούν να ανακοινωθούν από στιγμή σε στιγμή.

Κατά πρώτον, φαίνεται πως θα επηρεαστεί εκ νέου το ωράριο στα μπαρ, καφέ και εστιατορίων. Το πιθανότερο σενάριο θέλουν τα καταστήματα εστίασης να κλείνουν από τις 9 μ.μ.. Τόπος υπερμετάδοσης του κορονοϊού φαίνεται πως είναι τα καταστήματα εστίασης, συνεπώς, φαίνεται πως το πρόβλημα θα ενταθεί το επόμενο διάστημα με την πτώση της θερμοκρασίας.

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Άλλο ένα θέμα που βρίσκεται στο τραπέζι είναι η απαγόρευση εξόδου από τους νομούς που εντοπίζουν σημαντικά προβλήματα. Για πρώτη φορά η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει την έξοδο από περιοχές που δεν βρίσκονται στο Επίπεδο 4 του Υγειονομικού Χάρτη αλλά στο 3. Όπως φαίνεται, στο κάδρο φαίνεται πως μπαίνουν για τα καλά Αττική και Θεσσαλονίκη.

Τέλος, συζητήσεις έχουν ξεκινήσει για το εάν θα μπορούσαν και με πιο τρόπο να προστατευτούν οι άνω των 65. Για τον λόγο αυτό, πολλοί λοιμωξιολόγοι θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίας για την συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών καθώς θεωρούνται οι πλέον ευάλωτοι στον κορονοϊό. Ωστόσο, στελέχη της κυβέρνηση ξορκίζουν μέχρι ώρας το συγκεκριμένο μέτρο καθώς από πολλούς θα θεωρηθεί κοινωνικός ρατσισμός.

Όπως και να έχει η κυβέρνηση δεν πρόκειται να λάβει καμία απόφαση αν δεν δει τα επιδημιολογικά στοιχεία των επόμενων ημερών. Το ύψος των κρουσμάτων, η ηλικιακή ομάδων των νοσούντων και ο αριθμός των διασωληνωμένων θα καθορίσουν τα μέτρα που θα ανακοινώθούν το επόμενο διάστημα.



via Ειδησεις https://ift.tt/3krm1ps

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη