Καιρός: Στους 36 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία – Υψηλές θερμοκρασίες και αύριο

Καιρός: Στους 36 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία – Υψηλές θερμοκρασίες και αύριο

Αν και Οκτώβριος η θερμοκρασία έφτασε σήμερα Κυριακή 4 Οκτωβρίου τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Τα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, η Κρήτη, το Ανατολικό Αιγαίο και τα βορειοανατολικά της Θράκης ήταν οι θερμότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το meteo.gr.

Κατά το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η απολύτως μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας σημειώθηκε στο Φράγμα Ποταμών Ρεθύμνου (36.2) και ακολούθησαν η Αμαλιάδα (35.7) και το Σπήλι Ρεθύμνου (35.4). Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί που κατέγραψαν τις υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες.

Για αύριο Δευτέρα η ΕΜΥ προβλέπει αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια με τοπικές βροχές τη νύχτα στα βορειοδυτικά. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και τα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, στο Ιόνιο 5 τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση και μόνο στα νοτιοανατολικά θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία στα κεντρικά και τα νότια θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα ξεπεράσει κατά τόπους τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα στην Αττική,  αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία κατά τόπους θα πυκνώσουν. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από τους 17 έως τους 30 βαθμούς Κελσίου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/3jxsAq1
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη