Κορονοϊός Ελλάδα: Ασφυκτιά στο σύστημα Υγείας, περισσότεροι από 700 οι νοσηλευόμενοι, 96 ασθενείς στις ΜΕΘ

Photo: INTIME

Ο COVID-19 πιέζει το Σύστημα Υγείας. Από τους 707 ασθενείς που νοσηλεύονταν εχθές σε όλη τη χώρα, οι 489 είναι στα νοσοκομεία της Αττικής.

Η Αττική παραμένει το επίκεντρο της πανδημίας στην Ελλάδα, συγκεντρώνοντας τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων, αλλά και νοσηλευομένων ασθενών με COVID-19.

Αν και η Κοζάνη αποτελεί την πρώτη περιοχή της χώρας που εισέρχεται και επισήμως στο Επίπεδο Συναγερμού 4, λόγω της διασποράς του κορονοϊού σε σχέση με τον πλυθυσμό της, η Αττική συνεχίζει να προβληματίζει τις αρχές, κυρίως λόγω της επιδημιολογικής πολυπλοκότητας της.

Θυμίζουμε πως από τα 453 νέα κρούσματα που δηλώθηκαν χθες, το δεύτερο υψηλότερο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων μετά τα 460 κρούσματα της 2ας Οκτωβρίου, τα 207 καταγράφηκαν στην Αττική, τα νοσοκομεία της περιφέρειας νοσηλεύουν και το μεγαλύτερο αριθμό ασθενών με COVID-19.

Ειδικότερα, απο τους 707 ασθενείς που νοσηλεύονταν έως εχθές στις 20.00 σε όλη τη χώρα, οι 489 είναι στα νοσοκομεία της Αττικής, ενώ από σύνολο 96 ασθενών σε ΜΕΘ COVID-19, οι 76 είναι σε κλίνες εντατικής θεραπείας σε νοσοκομεία της Αττικής.

Σε ειδικές κλίνες (ΜΕΘ, ΜΑΦ, ΜΕΛ, Αρνητικής Πίεσης) νοσηλεύονταν 207 άτομα και 500 σε απλές κλίνες COVID-19. Ελλάδα δεν είναι όμως μόνο η ... Αττική. Νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία της Αττικής ανήλθαν χθες στις 36, με την υπόλοιπη Ελλάδα να καταγράφει 49 στον αριθμό (85 στο σύνολο).

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, η Κοζάνη, η πρώτη περιφέρεια που ανεβαίνει στο 4ο Επίπεδο Συναγερμού, διαθέτει πλέον 220 ενεργά κρούσματα και 554 στενές επαφές τους, που βρίσκονται σε απομόνωση, αλλά και δεκάδες μικρά ελεγχόμενα, επικίνδυνα όμως και χωροταξικά διάσπαρτα clusters σε όλη την περιοχή. Χθες δήλωθηκαν 22 νέα κρούσματα.

Είναι ενδεικτικό ότι ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς δήλωσε, στην ανακοίνωση για την είσοδο της Κοζάνης σε ενός είδους τοπικό lockdown, στο πλαίσιο του οποίου προβλέπονται μεταξύ άλλων, απαγόρευση μετακινήσεων και αναστολή όλων των συναθροίσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

Διαβάστε εδώ για τα κρούσματα στην περιφέρεια Θεσσαλονίκης αλλά και τον χάρτη του ιού.



via Ειδησεις https://ift.tt/3dwe9QL

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη