Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για Παππά: Παράνομη η παρακολούθηση πολίτη

intime

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έδωσε εξηγήσεις γύρω από την «εξαφάνιση» του Χρήστου Παππά, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο «υπαρχηγός» της Χρυσής Αυγής καταδικάσθηκε σε 13 χρόνια κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Ο Παππάς παραμένει άφαντος και καταζητείται από τις Αρχές, ώστε να συλληφθεί και να οδηγηθεί στη φυλακή.

Η αστυνομία δεν κατάφερε να τον εντοπίσει σε καμία από τις πέντε δηλωμένες διευθύνσεις του και ο δικηγόρος του ενημέρωσε πως ο εντολέας του δεν πιστεύει ότι πρέπει να εκτίσει την ποινή του πριν φτάσει στην έφεση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, επέκρινε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τονίζοντας πως όφειλε να «γνωρίζει που βρίσκονται και να συλλάβει τα μέλη του διευθυντηρίου της Χρυσής Αυγής σε περίπτωση που αυτή ήταν η ετυμηγορία της Δικαιοσύνης».

Παράλληλα, σημείωνε πως «η εξαφάνιση του Χρήστου Παππά και το γεγονός ότι διαμηνύει ότι δεν επιθυμεί να παραδοθεί αποδεικνύει την πλήρη ανετοιμότητα των Αρχών, γελοιοποιεί τους θεσμούς, τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη».

Η απάντηση του υπουργείου

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο εξηγεί αναλυτικά τους όρους που είχαν επιβληθεί στον Παππά και υπογραμμίζει πως λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα.

«Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών στις 27/8/2015, ήρθησαν περιοριστικοί όροι που ίσχυαν για τον αποφυλακισθέντα τον Μάρτιο 2015 Χ. Παππά: Είχε υποχρέωση να εμφανίζεται μόνο μια φορά το μήνα στο Αστυνομικό τμήμα (την 1η κάθε μήνα), αντί για τρεις που ίσχυαν προηγουμένως και δεν ήταν πια υποχρεωμένος να διανυκτερεύει σπίτι του, στου Παπάγου».

Τσιάρας: Εξετάζουμε την επαναφορά στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων

Όπως γνωστοποιεί, ο Παππάς έδωσε το «παρών» στο Τμήμα την 1η Οκτωβρίου, όπως όφειλει, και έκτοτε «δεν έχει εμφανισθεί καθώς δεν είχε καμιά τέτοια υποχρέωση, δεδομένου του προαναφερθέντος βουλεύματος».

Σύμφωνα με το υπουργείο σε περίπτωση που η αστυνομία παρακολουθούσε τον Παππά «θα παρανομούσε διπλά. Απέναντι σε ένα πολίτη και απέναντι σε ένα κατηγορούμενο».

Τέλος, διαβεβαιώνει πως «για τον φυγόποινο Χ. Παππά η αστυνομία ενεργεί τα δέοντα. Το έχει κάνει πολλές φορές και με επιτυχία».



via Ειδησεις https://ift.tt/31A9NUi

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη