Έλαβε επίσημη έγκριση το πρώτο φάρμακο κατά του κορονοϊού στις ΗΠΑ

PIXABAY

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων ενέκρινε την Πέμπτη τη ρεμδεσιβίρη, το αντιιικό φάρμακο της Gilead Sciences για τη θεραπεία ασθενών που νοσηλεύτηκαν με COVID-19, καθιστώντας το πρώτο και μοναδικό φάρμακο εγκεκριμένο για τη νόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

H ρεμδεσιβίρη διατίθεται με άδεια έκτακτης ανάγκης από την FDA (EUA) από τον Μάιο, μετά από μια μελέτη με επικεφαλής τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας που έδειξε ότι μείωσε τη διαμονή στο νοσοκομείο κατά πέντε ημέρες. Ωστόσο, χθες (22/10) έλαβε την επίσημη έγκριση. Έτσι, γίνεται το πρώτο φάρμακο κατά του κορονοϊού στις ΗΠΑ που παίρνει έγκριση.

Ας σημειωθεί ότι η ρεμβδεσιβίρη, που χορηγείται ενδοφλεβίως, ήταν ένα από τα φάρμακα που χρησιμοποιήθηκαν για τη θεραπεία του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια του αγώνα του με τη COVID-19. Η επίσημη έγκριση της FDA έρχεται λίγες ώρες πριν από την τελική συζήτηση του προέδρου με τον Δημοκρατικό αντίπαλο Τζο Μπάιντεν πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Οι ενστάσεις του ΠΟΥ για την αποτελεσματικότητά της ρεμδεσιβίρης



via Ειδησεις https://ift.tt/3dOWjIU

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη