Στήριξη Βέμπερ στην Ελλάδα: Να πούμε φθάνει πια στην Τουρκία, τώρα η ώρα να ενεργήσουμε κατά Ερντογάν

Eurokinissi / φωτ. αρχείου

«Τώρα είναι η ώρα να ενεργήσουμε κατά του προέδρου Ερντογάν και των παραβιάσεών του, του διεθνούς δικαίου. Βαρώσια, Ορούτς Ρέις, Ανατολική Μεσόγειος», γράφει ο Μάνφρεντ Βέμπερ προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.

Πλήρη στήριξη στην έκκληση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για ευρωπαϊκή συνοχή απέναντι στις ενέργειες της Τουρκίας που αφορούν τα Βαρώσια, το Ορούτς Ρέις και την Ανατολική Μεσόγειο, εξέφρασε σε μήνυμά του στο Twitter o Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

«Ηρθε η ώρα να πούμε φθάνει πια στην Τουρκία. Πλήρης στήριξη στον Κ. Μητσοτάκη και στην έκκλησή του για ευρωπαϊκή συνοχή. Έχουμε προειδοποιήσει πολλές φορές. Τώρα είναι η ώρα να ενεργήσουμε κατά του προέδρου Ερντογάν και των παραβιάσεών του, του διεθνούς δικαίου. Βαρώσια, Ορούτς Ρέις, Ανατολική Μεσόγειος», γράφει ο Μάνφρεντ Βέμπερ στο μήνυμά του στο Twitter και αναδημοσιεύει την ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την δήλωσή του προσερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Πέτσας: Η υπομονή των Ευρωπαίων εξαντλήθηκε γιατί η Ευρώπη εξαπατήθηκε

«Η υπομονή για την Τουρκία εξαντλήθηκε γιατί η Ευρώπη εξαπατήθηκε». Αυτό είπε ο  Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στα πεπραγμένα της νέας Συνόδου Κορυφής. «Θεωρώ ότι τα συμπεράσματα της Συνόδου θα πηγαίνουν ένα βήμα παρακάτω», σημείωσε ο Στέλιος Πέτσας κάνοντας λόγο ότι η Άγκυρα με τις ενέργειές της φέρνει «πιο κοντά» τις κυρώσεις.

Σε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα διατηρεί το δικαίωμα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα «στο μέλλον», όποτε η ίδια το επιθυμεί. Αναφερόμενος στην στάση των Τούρκων σχετικά με το αεροπλάνο που επέστρεφε ο κ. Δένδιας από το Ιράκ, ο κ. Πέτσας μίλησε για «μία ακόμα πρόκληση, στις πολλές των τελευταίων ημερών. Υπάρχει και άλλο ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών, στην Αρμενία. Ελπίζω να μην επαναληφθεί τέτοιο πρόβλημα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σχετικά με το μείζον θέμα της πανδημίας, ο κ. Πέτσας δεν έκρυψε τον προβληματισμό του. Σχολιάζοντας μάλιστα, τα σκληρά μέτρα που λαμβάνονται σε άλλες χώρες της Ευρώπης, μίλησε για την περίπτωση της Γαλλίας.

«Όταν στο Παρίσι σβήνουν τα φώτα, λόγω κορονοϊού, πρέπει να καταλάβουμε ότι πρέπει να διατηρήσουμε ότι έχουμε κατακτήσει», είπε χαρακτηριστικά.via Ειδησεις https://ift.tt/31bkDjn
Από το Blogger.