Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Eurokinissi

Καιρός: Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού αναμένεται την Παρασκευή στα βορειοδυτικά μέχρι το μεσημέρι με βροχές και καταιγίδες που πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ, μία νέα διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα από την Κεντρική Μεσόγειο θα κινηθεί ανατολικότερα και επηρεάσει τη Βορειοδυτική Ελλάδα.

Τα έντονα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες θα επηρεάσουν και τη βορειοανατολική χώρα. Στις υπόλοιπες περιοχές, αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν, με τοπικές βροχές από το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Από τη νύχτα της Πέμπτης (15-10-2020), τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος και σταδιακά η δυτική Στερεά. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής (16-10-2020) από τα βόρεια.

Η ΕΜΥ για την επιδείνωση του καιρού

Μία νέα διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα από την Κεντρική Μεσόγειο θα κινηθεί ανατολικότερα και επηρεάσει τη Βορειοδυτική Ελλάδα σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. Η διαταραχή αυτή σε πρώτη φάση θα προκαλέσει φαινόμενα στο Ιόνιο (κυρίως στις βορειότερες περιοχές του) , την Ηπειρο και πιθανόν την Δυτική Στερεά. Όπως δείχνουν και οι αναλύσεις της πραγματικής κατάστσης που επικρατεί το σύστημα δεν έχει την δυναμική να κινηθεί νοτιότερα , καθώς εμποδίζεται από την ροή της ανώτερης ατμόσφαιρας (jet stream) η οποία "πηδαλιουχεί" όλα τα συστήματα. Η ροή αυτή είναι δυτική νοτιοδυτική όπως φαίνεται στην ανάλυση των ισοταχών που ακολουθεί

kairos ΕΜΥ

Από τη νύχτα της Πέμπτης θα επηρεαστούν όπως αανφέραμε και προηγουμένως κυρίως τα νησιά του Βορείου Ιονίου, η Ήπειρος και σταδιακά η δυτική Στερεά ,ε νω εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής . Στους δύο πρώτους χάρτες από την παρακάτω τετράδα καταγράφεται ο 24ωρος υετός . Σε δεύτερη φάση από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής θα επηρεαστεί η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου με εξασθένηση των φαινομένων τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από το μεσημέρι στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Τα ύψη βροχής απεικονίζονται στους επόμενους 2 χάρτες της τετράδας

kairos emy



via Ειδησεις https://ift.tt/3k2edKN

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη