Συνεχίζονται οι παραιτήσεις στο Επιμελητήριο Κέρκυρας

Συνεχίζονται οι παραιτήσεις στο Επιμελητήριο Κέρκυρας

Συνεχίζεται ο κύκλος διοικητικής εσωστρέφειας στο Επιμελητήριο της Κέρκυρας, με παραιτήσεις μελών του Δ.Σ. που καταγγέλλουν τον πρόεδρο του φορέα και τους συνεργάτες του.

Μετά τους κ. Στέλλα, Ρίζο και Τσιτσέ, δήλωσαν την παραίτησή τους και οι Σπύρος Σπίγγος, Έρρικα Τάντη και Πέτρος Γουλελιός. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γ. Χονδρογιάννης, εξέδωσε απάντηση στην επιστολή παραίτησης του Φ. Χονδρογιάννη.

Ο Σπύρος Σπίγγος, ο οποίος παραιτείται, επίσης, και από την αναπτυξιακή εταιρεία του επιμελητηρίου, επισημαίνει στη δήλωση παραίτησης ότι «η απώλεια όχι μόνο της εύρυθμης αλλά και γενικότερα της στοιχειώδους λειτουργίας  του θεσμού, με αποκλειστική ευθύνη  της 'παρέας' του Προέδρου, αλλά και του ίδιου προσωπικά, δεν αφήνει περιθώρια ουσιαστικής, χρήσιμης και παραγωγικής συμμετοχής. Ανοίκειες, ανάρμοστες, απαξιωτικές, απειλητικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές, αποτελούν τον κανόνα».

Η Έρρικα Τάντη αναφέρει ότι της προκάλεσαν «αλγεινή εντύπωση τόσο ως άτομο, όσο και ως επαγγελματία, οι συμπεριφορές και οι πρακτικές που συνάντησε στις συνεδριάσεις του ΔΣ του Επιμελητηρίου από τον πρόεδρο Χονδρογιάννη και την ομάδα του.»

Ο Πέτρος Γουλελιός, τέλος, κάνει λόγο για «συμπεριφορές πόλωσης και αυταρχισμού, συμπεριφορές που διχάζουν, συμπεριφορές που έχουν να κάνουν με οτιδήποτε άλλο εκτός από την προάσπιση των συμφερόντων των επαγγελματιών».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Σπύρος Χονδρογιάννης, από την πλευρά του, απαντώντας στην επιστολή παραίτησης του Φιλόθεου Στέλλα, τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «μετά από τρία χρόνια απουσίας, απραξίας, απαξίωσης, υποτίμησης, και προσβολής του θεσμού, έρχεστε και μας εγκαλείτε γιατί νομίμως εκτελούμε τα καθήκοντά μας και προσπαθούμε να λειτουργήσουμε με νύχια και με δόντια και να κρατήσουμε ανοιχτό το Επιμελητήριό μας, εν μέσω λυσσαλέων επιθέσεων, ψεύτικων καταγγελιών και στημένων τηλεοπτικών εκπομπών, από επαγγελματίες εξωθεσμικούς καταγγέλλοντες, από κακοπροαίρετους συναδέλφους και από πληρωμένους κονδυλοφόρους».

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/30rpQCZ
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη