Η Ν.Ε. Φθιώτιδας του Κινήματος Αλλαγής για την αναφορά του Υπ. Οικονομικών κου Σταϊκούρα στο ΠΑΣΟΚ

Ο Υπουργός Οικονομικών κύριος  Σταϊκούρας, κατά τη σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επέλεξε να χρησιμοποιήσει το κοινό αφήγημα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ ότι το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που οδήγησε τη χώρα στα μνημόνια.

Δυστυχώς για τον κύριο Σταϊκούρα, οι πολίτες δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου. Θυμούνται ότι η κυβέρνηση Καραμανλή ήταν αυτή που την περίοδο 2004-2009 εκτροχίασε την ελληνική οικονομία, εκτινάσσοντας το έλλειμμα και το χρέος ενώ παράλληλα έστελνε παραποιημένα στοιχεία στην Κομισιόν. Σε αυτό συμφωνεί  άλλωστε το σύνολο των ξένων θεσμικών παραγόντων, με κορυφαίο τον τέως Πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν - Κλοντ Γιουνκέρ, Ο ελληνικός  λαός δεν έχει ξεχάσει ούτε  τις 865.000 «γαλάζιες» προσλήψεις  του εκλεκτού των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ–ΝΔ για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου ούτε τα δεκάδες σκάνδαλα της πενταετίας Καραμανλή.

Φυσικά ο κύριος Σταϊκούρας, ως βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ την περίοδο 2007-2009, γνωρίζει πολύ καλά τι παρέδωσε η τότε κυβέρνηση στο ΠΑΣΟΚ όπως επίσης και το γεγονός ότι το κόμμα του πρωταγωνίστησε στην πρώτη φάση του δήθεν αντιμνημονιακού αγώνα, συμβάλλοντας στο διχασμό, στην επικράτηση θεωριών συνωμοσίας και στην ανάδειξη ακραίων και αντιδημοκρατικών δυνάμεων. Υποτιμώντας όμως τη νοημοσύνη των πολιτών, νομίζει ότι μπορεί να επιστρέφει στη ρητορική των «Ζαππείων» κάθε φορά που αδυνατεί ως Υπουργός να δώσει πειστικές απαντήσεις για τα μεγάλα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας και ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα επιβίωσης εργαζομένων κι επιχειρήσεων.

 Όσο κι αν θέλουν κάποιοι, η Ιστορία δεν αλλάζει. Το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που παρέλαβε από τη ΝΔ μια χώρα υπό χρεοκοπία και την κράτησε ζωντανή πληρώνοντας το βαρύ πολιτικό τίμημα του μοναδικού δρόμου που υπήρχε για ν’ αποφευχθεί η καταστροφή, κόντρα στον λαϊκισμό. 

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη