Κ. Δαδούσης: «Δώσαμε τιτάνιο αγώνα για να μην εξαπλωθεί η φωτιά στην καρδιά του εθνικού πάρκου Δαδιάς»

Κ. Δαδούσης: «Δώσαμε τιτάνιο αγώνα για να μην εξαπλωθεί η φωτιά στην καρδιά του εθνικού πάρκου  Δαδιάς»

«Δώσαμε τιτάνιο αγώνα ώστε να εμποδίσουμε τη φωτιά να εξαπλωθεί στην καρδιά του εθνικού πάρκου της Δαδιάς, και τα καταφέραμε σε αυτή τη φάση. Είμαστε τώρα στην οριοθέτηση της πυρκαγιάς και στη φύλαξή της, ώστε να μην έχουμε οποιαδήποτε αναζωπύρωσή της», δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ΑΜΘ, Κωνσταντίνος Δαδούσης, με αφορμή τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε την προηγούμενη εβδομάδα στη Λευκίμμη Σουφλίου. Τόνισε ακόμα πως η καταστροφή είναι μεγάλη.

«Η φωτιά έσβησε, δε μπορούμε όμως να μιλάμε ούτε για έλεγχο, ούτε για εγκατάλειψή της και αυτό γιατί η έκταση είναι μεγάλη, η καύσιμη ύλη που βρήκε στον δρόμο της η πυρκαγιά ήταν πάρα πολλή, και όπως καταλαβαίνετε, μέσα στον χώρο της πυρκαγιάς υπάρχουν κορμοί, υπάρχουν φυλλώματα, υπάρχει γενικά ακόμη καύσιμο υλικό, ώστε ακόμη και αν είναι μέσα στο καμένο μπορεί ανά πάσα στιγμή όποια άνοδος της θερμοκρασίας ή όποιο αεράκι σηκωθεί να έχουμε αναζωπυρώσεις», είπε.

Ερωτηθείς για την δήλωση του WWF Ελλάς που αναφέρει ότι, «ο στρατός είναι υπαίτιος για τη φωτιά», ο κ. Δαδούσης αρνήθηκε να σχολιάσει και περιορίστηκε στο ότι «όλοι λυπούμαστε για την καταστροφή του περιβάλλοντος και κανείς δεν δικαιούται να το παραβλέπει αυτό».

Για τα αίτια της πυρκαγιάς θα διεξάγει έρευνα το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα της Π.Υ..

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/3jAfRTI
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.