Ο Γ. Φαρούγγιας στο Ωδείο Κέρκυρας

Ο Γ. Φαρούγγιας στο Ωδείο Κέρκυρας

Τη συνεργασία του με τον φαγκοτίστα Γιώργο Φαρούγγια ανακοίνωσε το Ωδείο Κέρκυρας για αυτή τη χρονιά. Ο Γιώργος Φαρούγγιας είναι «παιδί της Μάντζαρος» και σήμερα εργάζεται ως μόνιμος μουσικός στην Εθνική Λυρική Σκηνή, ύστερα από μεγάλη διαδρομή με συνεργασίες με μεγάλες ορχήστρες της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ελβετίας.

Ο Γιώργος Φαρούγγιας γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Σπούδασε φαγκότο με καθηγητή τον Κωνσταντίνο Σαμοΐλη στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία του Φράιμπουργκ με υποτροφία του Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης.
Από το 1993 έως το 1996 ήταν μέλος του Συγκροτήματος Μουσικής Δωματίου «Νικόλαος Μάντζαρος», της Ορχήστρας των Χρωμάτων, της Ε.Σ.Ο. της Ε.Ρ.Τ., και της Καμεράτα-Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής.

Από το 1996 έως το 2001 ήταν μόνιμο μέλος σαν Σόλο-Φαγκότο της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Έσσεν, με δ/ντές αρχικά τον W. D. Hauschild και στη συνέχεια τον Steffan Soltesz.
Έχει συνεργαστεί με πολλές σημαντικές Ορχήστρες όπως η Φιλαρμονική του Μονάχου, η Στάατσκαπέλλε της Δρέσδης, η Γκεβάντχαους της Λειψίας, η Ορχήστρα Γκιούρτζενιχ της Κολωνίας, οι Ορχήστρες Ραδιοφωνίας WDR, NDR, SWR, η Συμφωνική Ορχήστρα του Στρασβούργου, η Ορχήστρα της Βασιλείας, η Βασιλική Όπερα της Αμβέρσας, με πολλά θέατρα της Γερμανίας, μεταξύ άλλων του Βερολίνου, του Μονάχου κ.α., η Συμφωνική Ορχήστρα της Βαμβέργης και η Συμφωνική Ορχήστρα της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας, αλλά και με το διάσημο συγκρότημα Μουσικής Δωματίου Consortium Classicum. Συνέπραξε με Αρχιμουσικούς όπως οι Z. Mehta, G.Sinopoli, D. Baremboim, K. Masur, D. Kitajenko, W. Ashkenazy, Sir R. Norrington, C. Karydis, Chr. Warren-Green, Chr. Hogwood, H. Rilling, J. Hrusa, G. Dudamel κ.α.
Ως σολίστ έχει εμφανιστεί με την Κ.Ο.Α., την Κ.Ο.Θ., την Ε.Σ.Ο. της Ε.Ρ.Τ., την Καμεράτα-Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, με τους Munich Bach Soloists, και με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Essen.

Από το 2001 είναι 1ο Φαγκότο της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Είναι μέλος του Συγκροτήματος Σύγχρονης Μουσικής, ιδρυτικό μέλος του KYKLOS ENSEMBLE και επίσης ιδρυτικό μέλος του Κουιντέτου Ξύλινων Πνευστών «Αίολος». Διδάσκει στο Ωδείο Αθηνών και στο Ωδείο Κέρκυρας.

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/3cUKosS
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.