Τραμπ: Νόσησε από το «τέρας» που πότε δεν πίστεψε - Οι ενέσεις... χλωρίνης και η διαρροή από λάθος

Τραμπ: Νόσησε από το «τέρας» που πότε δεν πίστεψε - Οι ενέσεις... χλωρίνης και η διαρροή από λάθος

Ομιλίες, χειραψίες, ταξίδια χωρίς καμία προστασία χωρίς μάσκα. Είναι γνωστό ότι ο πρόεδρος Τραμπ δεν πήρε στα σοβαρά ποτέ τον κορονοϊό. Άλλωστε, σοκαριστική ήταν η δήλωσή του για ενέσεις χλωρίνης στους ασθενείς. Η ζωή και η τύχη τα έφερε έτσι ώστε να βρεθεί αντιμέτωπος με το «τέρας» που ποτέ δεν φοβήθηκε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε προσπαθήσει εδώ και καιρό να προβάλει ένα αίσθημα αισιοδοξίας για την αμερικανική κρίση υγείας – σαν να είχε δηλαδή, την δυνατότητα να απομακρύνει την πανδημία - μάλιστα πολλές φορές, φρόντισε να υποτιμήσει τον κορωνοϊό. Περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από κορωνοϊό στις ΗΠΑ, αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ πρόσφατα μάλιστα, είπε πως η πανδημία βρίσκεται «υπό έλεγχο».

Σε μια προ-ηχογραφημένη ομιλία σε φιλανθρωπική εκδήλωση την Πέμπτη, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι το «τέλος της πανδημίας είναι ορατό». Εν τω μεταξύ, σε μια προεδρική συζήτηση τον περασμένο μήνα στο Κλίβελαντ, χλέυαζε τον Δημοκρατικό του αντίπαλο, Τζο Μπάιντεν. Επειδή φορούσε πάντα μάσκα.

Από λάθος διέρρευσε η εισαγωγή του Ντόναλντ Τραμπ στο νοσοκομείο

trump822

Οι ανώτεροι υπάλληλοι του Λευκού Οίκου είναι τώρα σε απομόνωση. Τα κατώτερα μέλη του προσωπικού κάνουν δεκάδες κλήσεις ως μέρος ενός μαζικού προγράμματος ιχνηλάτησης επαφών. Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, τα νέα σχετικά με την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στο νοσοκομείο διέρρευσαν κατά λάθος – από κάποιον που έστειλε ένα email πριν το διαβάσει.

Εν μέσω της σύγχυσης, οι βοηθοί του Λευκού Οίκου προσπάθησαν να παρουσιάσουν ένα γενναίο πρόσωπο. Ο οικονομικός σύμβουλος του προέδρου, Λάρι Κούντλοου, διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους το πρωί της Παρασκευής πως ο Ντόναλντ Τραμπ εργαζόταν σκληρά και πως υπήρχαν πολλά καλά οικονομικά νέα.

Εξάλλου, ο Κούντλοου επεσήμανε ότι ο πρόεδρος δεν είναι ο πρώτος παγκόσμιος ηγέτης που μολύνθηκε – οι ηγέτες της Βρετανίας και της Βραζιλίας είχαν επίσης διαγνωστεί με κορωνοϊό. «Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον στο Λονδίνο, ο οποίος είναι παλιός φίλος μου, πέρασε δύσκολα – πολύ δύσκολα» είπε ο Κούντλοου. «Ελπίζω και προσεύχομαι να μην περάσει τόσο δύσκολα και ο Ντόναλντ Τραμπ».

Επιπλέον, η Κειλέν ΜακΕνάνι, γραμματέας Τύπου του Τραμπ - η οποία διαγνώστηκε επίσης με κορωνοϊό - επέμεινε ότι ο Λευκός Οίκος λειτουργεί ομαλά. Ο πρόεδρος φρόντιζε τις δουλειές είπε, προσθέτοντας: «Είχε ήπια συμπτώματα, αλλά είναι σκληρός στην δουλειά. Πρέπει απλά να τον επιβραδύνουμε λίγο».

Τα τρία σενάρια για τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου

Την ίδια ώρα πάντως, τα σενάρια για την επόμενη μέρα, λίγο πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου είναι τρία:

Το πρώτο είναι ότι οι εξελίξεις θα αποτελέσουν καταστροφή για τον Τραμπ και τους Ρεπουμπλικανούς. «Ο Τραμπ βρίσκεται ήδη σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις πολύ πίσω από τον αντίπαλό του Τζο Μπάιντεν (…) Η είδηση της μόλυνσής του από κορωνοϊό μπορεί να καθορίσει το αποτέλεσμα -εις βάρος του (…) Mέχρι πρόσφατα ο Τραμπ δήλωνε ότι στην κρίση του κορωνοϊού τα χειρότερα έχουν περάσει».

Το δεύτερο σενάριο βλέπει τον Τραμπ να βγαίνει ενισχυμένος. Κάπως έτσι: «Ο Τραμπ ανάρρωσε από τον κορωνοϊό μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα σχετικά χωρίς προβλήματα. Έπειτα εμφανίζεται ως ο μεγάλος νικητής στο υπόλοιπο της προεκλογικής εκστρατείας. Θα παρουσιάσει την γρήγορη ανάρρωση ως απόδειξη της προσωπικής του δύναμης, θα εμφανιστεί άτρωτος. Κλασικός Τραμπ».

Το τρίτο και πιο δυσοίωνο σενάριο βλέπει «πολιτική κρίση». Σύμφωνα με το αμερικανικό Σύνταγμα: «Εάν ο Τραμπ απουσιάζει επί μακρόν λόγω σοβαρής ασθένειας, ο αντιπρόεδρος Mάικ Πενς θα μπορούσε να αναλάβει τα καθήκοντά του (…) Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μια μόνιμη, σοβαρή ασθένεια του Τραμπ θα βύθιζε τις ΗΠΑ σε κρίση. Ούτε οι Ρεπουμπλικάνοι ούτε οι Δημοκρατικοί έχουν σχέδιο για το πώς να το αντιμετωπίσουν πολιτικά (…) Αν οι Ρεπουμπλικάνοι λόγω της ασθένειας του Τραμπ προσπαθήσουν να αναβάλουν τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, οι Δημοκρατικοί θα μπορούσαν να το αποτρέψουν στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Πιθανότατα αυτό θα έκαναν. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι η επικεφαλής των Δημοκρατικών Νάνσυ Πελόσι θα ψηφίσει υπέρ της αναβολής τώρα που η νίκη για το κόμμα της φαίνεται τόσο κοντά.»



via Ειδησεις https://ift.tt/36sXwUP

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη