Η μεγάλη αλλαγή του facebook στις φωτογραφίες

Η μεγάλη αλλαγή του facebook στις φωτογραφίες

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημιουργοί περιεχομένου και οι εκδότες αφορά τον διαμοιρασμό και τη διαχείριση των original φωτογραφιών και εικόνων που χρησιμοποιούν στις δημοσιεύσεις τους στα social media.

Είναι γεγονός ότι σε γενικές γραμμές δεν υπάρχει ικανή προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων, παρά το γεγονός ότι υφίσταται νομικό πλαίσιο για να κυνηγήσουν όποιους τα εκμεταλλεύονται χωρίς αντίτιμο. Αυτήν την κατάσταση θέλει να αντιμετωπίσει, όσο μπορεί, η Facebook και γι' αυτό λανσάρει ένα νέο εργαλείο που ονομάζεται Rights Manager. 

Μέσα από αυτό, οι δημιουργοί περιεχομένου θα μπορούν να διεκδικήσουν τα πνευματικά δικαιώματα για εικόνες, φωτογραφίες και videos, όπως και να ζητούν από τη Facebook να κατεβάσει αναρτήσεις χρηστών που ενδεχομένως έχουν χρησιμοποιήσει χωρίς άδεια τις δημιουργίες τους. Το Rights Manager θα πραγματοποιεί αναζήτηση στο Facebook και το Instagram προκειμένου να εντοπίσει "παράνομο" υλικό και στη συνέχεια θα ενημερώνει τον δημιουργό για τις επιλογές που έχει όπως να μπλοκάρει την ανάρτηση, να την θέσει υπό παρακολούθηση ή ακόμη και να προσθέσει αναφορά με ενεργό link που να οδηγεί σε δικό του περιεχόμενο. Φυσικά, θα μπορεί να επιτρέψει τη χρήση του υλικού δίνοντας εξαιρέσεις σε συνεργάτες, φίλους κλπ.

Τέλος, μέσα από το Rights Manager θα μπορούν να επιλέξουν σε ποιες περιοχές επιτρέπεται η εμφάνιση του υλικού τους και αν η αναφορά περί ιδιοκτησίας θα ισχύει για όλο τον κόσμο ή για συγκεκριμένες περιοχές.



via Ειδησεις https://ift.tt/3irHZqw

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη