Καρδίτσα: Οι κάτοικοι προσπαθούν να κλείσουν τις πληγές του Ιανού (video)

Καρδίτσα: Οι κάτοικοι προσπαθούν να κλείσουν τις πληγές του Ιανού (video)

Το καταστροφικό πέρασμα του Ιανού, έπληξε με σφοδρότητα την Καρδίτσα. Από την μέχρι τώρα καταγραφή των ζημιών, πάνω από 3000 σπίτια και εκατοντάδες επιχειρήσεις, ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές.

Στο Μουζάκι, δρόμοι κόπηκαν στα δύο και χωριά παρέμειναν αποκλεισμένα. Προσωρινές λύσεις στις γέφυρες Μπαλάνου και Καραϊσκάκη που κατέρρευσαν, δίνουν και πάλι την δυνατότητα στους κατοίκους 14 χωριών να επικοινωνούν με τον δήμο Μουζακίου και την Καρδίτσα.

Μηχανήματα του δήμου απομακρύνουν λάσπες χώματα και εργάζονται πυρετωδώς σε αγροτικές εκτάσεις ώστε να διευκολύνουν την κατάσταση όπως διαμορφώθηκε για τους κτηνοτρόφους που επλήγησαν.

Η καθημερινότητα παραμένει δύσκολη για πολλούς κατοίκους που τα σπίτια τους πλημμύρισαν και υπέστησαν τεράστιες ζημιές. Δίπλα τους, βρίσκεται από τις 21 Σεπτεμβρίου η Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» που μαγειρεύει καθημερινά και προσφέρει μερίδες φαγητό σε όσους χρειάζονται.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Ελπίδα Κουτσογιάννη

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/3nifv6c
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη