13033: Πως στέλνω αυτόματα SMS χωρίς να ψάχνω κωδικούς

13033: Πως στέλνω αυτόματα SMS χωρίς να ψάχνω κωδικούς

Δεν είναι λίγες οι εφαρμογές κινητών που έχουν αναπτυχθεί για αυτόματη αποστολή SMS στο 13033. Από την καραντίνα του Μαρτίου είχαν κάνει την εμφάνιση τους σε Play Store και Appstore πάνω από 3 εφαρμογές και τώρα ήδη κανείς μπορεί να βρει τουλάχιστον δέκα, η κάθε μία με διαφορετικά χαρακτηριστικά

Ο χρήστης με αυτές τις εφαρμογές μπορεί να στέλνει γρηγορότερα SMS κάθε φορά που επιθυμεί να μετακινείται από το σπίτι του και το σημαντικό χωρίς να χρειάζεται να θυμάται όλη την ώρα τους κωδικούς που πρέπει να στείλει.

Εκτός απο τους ιδιώτες προγραμματιστές που μπήκαν στην διαδικασία να φτιάξουν εφαρμογές και φορείς της αυτοδιοίκησης δημιούργησαν ανάλογες τεχνολογικές διευκολύνσεις. Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έφτιαξε το «ΒΒΒ Μένουμε Σπίτι» Κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown για τη διευκόλυνση της αποστολής των SMS στο 13033.

Η χρήση τους είναι πολύ απλή και η χρήση τους προσανατολίζεται σε όσους ξεχνούν τους κωδικούς που πρέπει να στείλουν στο 13033 για έξοδο από το σπίτι την περίοδο της καραντίνας και της απαγόρευσης της κυκλοφορίας αφού συμπληρώνετε όνομα, επώνυμο, διεύθυνση. Δεν αποστέλλονται πουθενά τα προσωπικά στοιχειά του χρήστη. Επιλέγετε τον λόγο μετακίνησης. Το μήνυμα δημιουργείται αυτόματα και απλά πατάτε αποστολή.

Να τονίσουμε ότι καλό είναι να επιλέγετε εφαρμογές που δεν σας ζητούν πολλά δικαιώματα πρόσβασης στην συσκευή σας αλλά και να μην περιέχουν διαφημίσεις.

Όποιος επιθυμεί να κατεβάσει μία από τις πολλές εφαρμογες πρέπει μέσω του Play Store για συσκευές Android ή του Appstore για συσκευές IOS να κάνει αναζήτηση 13033.

Το βράδυ κατα τις ώρες απαγόρευσης τηςς κυκλοφορίας να θυμίσουμε ότι δεν θα έχετε πρόστιμο μόνο στέλνωντας κωδικό 1 που αφορά όλα τα ζητήματα υγείας, όπως φαρμακείο, έκτακτη ανάγκη για επίσκεψη σε γιατρό ή νοσοκομείο αλλά και τον κωδικό 6 μόνο αν «συνοδεύεστε» από κατοικίδιο και μόνο για γύρω από την κατοικία του ιδιοκτήτη του. Προσοχή δεν θα γίνεται αποδεκτός από την αστυνομία ο κωδικός 4 για βοήθεια σε ηλικιωμένο.

Αρα θα πρεπει να έχετε φροντίσει εντός της ημέρας και εκτός ωρών απαγόρευσης κυκλοφορίας, να έχετε φροντίσει τους ηλικιωμένους ανθρώπους σας που βρίσκονται σε απόσταση.

Οι κωδικοί για το 13033

13033

Από τις 5 το πρωί μέχρι τις 21.00 οι μετακινήσεις επιτρέπονται για του παρακάτω λόγους:       

1. Μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία). Σε αυτή την περίπτωση αποστέλλεται SMS με τον κωδικό 1.

2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών ειδών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η έγκαιρη αποστολή τους. Σε αυτή την περίπτωση στο SMS χρησιμοποιείται ο κωδικός 2.

3. Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία, εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση και μόνο για κατεπείγουσες ανάγκες, μετά από τον καθορισμό ραντεβού για το οποίο ενημερώνεται εγγράφως ή ηλεκτρονικώς ο πολίτης και υπό την επιπλέον προϋπόθεση επίδειξης της ως άνω ενημέρωσης, καθώς και μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή ηλεκτρονική συναλλαγή. Για μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο SMS χρησιμοποιείται ο κωδικός 3.

13033

4. Μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, καθώς και για μεταφορά συζύγου ή συγγενούς πρώτου βαθμού από και προς τον τόπο εργασίας του, εφόσον υφίσταται σχετική ανάγκη. Σε αυτές τις περιπτώσεις (παροχή βοήθειας, μεταφορά συζύγου ή συγγενούς στην εργασία του), αποστέλλεται SMS με τον κωδικό 4.

5. Μετάβαση σε κηδεία υπό τους όρους που προβλέπεται από τον νόμο ή για μετάβαση γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Στις περιπτώσεις αυτές στο SMS χρησιμοποιείται ο κωδικός 5.

6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο (2) άτομα, υπό την προϋπόθεση τήρησης στην τελευταία αυτή περίπτωση της αναγκαία απόστασης του ενάμισι (1,5)μέτρου. Καθώς και μετάβαση για σίτιση αδέσποτων ζώων, εφόσον η μετάβαση πραγματοποιείται εντός του δήμου κατοικίας του πολίτη. Στις περιπτώσεις αυτές, στο SMS χρησιμοποιείται ο κωδικός 6.



via Ειδησεις https://ift.tt/3eY7HTA
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη