Αμερικανικές εκλογές 2020: Προβάδισμα Μπάιντεν στη Νεβάδα, σταματά η καταμέτρηση στην Πενσυλβάνια

ΑΠΕ/EPA

Αμερικανικές εκλογές 2020: Ο Μπάιντεν διευρύνει το προβάδισμά του στη Νεβάδα, μπροστά ο Τραμπ σε Τζόρτζια, Βόρεια Καρολίνα και Πενσιλβάνια. Διαβάστε αναλυτικά τα τελευταία αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία που ανακοίνωσε η Πολιτεία της Νεβάδα, ο Τζο Μπάιντεν διεύρυνε ελαφρά το προβάδισμά του επί του Ντόναλντ Τραμπ στη συγκεκριμένη πολιτεία. 

Με καταμετρημένο το 87% των ψήφων, ο Τραμπ συγκεντρώνει ποσοστό 48,5% και ο Μπάιντεν 49,5%, σύμφωνα με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Edison Research. Στην κομητεία Κλαρκ, όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη πόλη, το Λας Βέγκας, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών προηγείται με ποσοστό 53,1%, έναντι 45,2% για τον Ρεπουμπλικάνο απερχόμενο πρόεδρο.

Στην Τζόρτζια, με καταμετρημένο το 98% των ψήφων, ο Τραμπ προηγείται με ποσοστό 49,5%, έναντι 49,2% του Μπάιντεν. Στην κομητεία Φούλτον, με πρωτεύουσα την Ατλάντα, ο Μπάιντεν συγκεντρώνει ποσοστό 72,6%, έναντι 26,3% του Τραμπ.

Στη Βόρεια Καρολίνα, με καταμετρημένο το 95% των ψήφων, ο Τραμπ παραμένει μπροστά με 50%, έναντι 48,6% του Μπάιντεν. Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος διατηρεί το προβάδισμα και στην Πενσιλβάνια, με ποσοστό 50,3% έναντι 48,4% του Μπάιντεν, με καταμετρημένο το 92% των ψήφων.

Για την Αριζόνα, η επικεφαλής του προεκλογικού επιτελείου του Μπάιντεν, Τζεν Ο'Μάλεϊ Ντίλον, δήλωσε νωρίτερα ότι ίσως χρειαστεί λίγος χρόνος μέχρι να εκδοθούν τα τελικά αποτελέσματα, εκτιμώντας ότι η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων στην Πολιτεία αυτή ίσως είναι πολύ μικρή.

Σταματά η καταμέτρηση στην Πενσυλβάνια

Την ίδια ώρα η καταμέτρηση ψήφων στην Πενσυλβάνια σταματά μέχρι αύριο Παρασκευή, ύστερα από δικαστική απόφαση, όπως ανακοίνωσε η κομητεία της Αλέγκενι στην Πενσυλβάνια. Σύμφωνα με τη βουλευτή της κομητείας, Μπέθανι Χάλλαμ, η Αλέγκενι δεν θα μετρά πια ψηφοδέλτια μέχρι αύριο, λόγω δικαστικής απόφασης για περίπου 29.000 αμφισβητούμενα ψηφοδέλτια.

«Δεν συμβαίνει τίποτα κακό εδώ» είπε ο Hallam. «Είναι απογοητευτικό που δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το τι κάνουν πραγματικά σήμερα» πρόσθεσε. Πάντως οι Δημοκρατικοί αναμένεται να ζητήσουν από το Ανώτατο Δικαστήριο της Πενσυλβάνιας να πάρει πίσω την πρωτόδικη απόφαση που οδήγησε σε προσωρινό παύση της καταμέτρησης των ψήφων.

Να σημειωθεί ότι το προεκλογικό επιτελείο του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προανήγγειλε περαιτέρω νομική δράση ενάντια σε αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών και προέβλεψε ότι ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας θα αναδειχθεί νικητής των εκλογών ήδη από την Παρασκευή το βράδυ (ώρα Αμερικής).

Ο διευθυντής του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ, ο Μπιλ Στέπιεν δήλωσε σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου ότι ο Τραμπ παραμένει στον προεκλογικό του αγώνα «ολοζώντανος».

Ο σύμβουλος του επιτελείου Τζέισον Μίλερ είπε ότι θα κινηθούν νομικά στα αποτελέσματα στην Πενσιλβάνια για να εξασφαλίσουν ότι έχουν εικόνα στους ψήφους που έχουν ήδη καταμετρηθεί σε αυτήν την πολιτεία.

Καταγγέλλει νοθεία και βλέπει... νίκη ο Τραμπ

Ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε με περαιτέρω νομικές ενέργειες ενάντια σε αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών σε ορισμένες πολιτείες, καταγγέλλοντας, χωρίς να προσφέρει καμία απόδειξη, εκλογική νοθεία σε πολιτείες που ο Τζο Μπάιντεν εμφανίζεται να επικρατεί.

«Θα κινηθούμε νομικά για εκλογική απάτη σε όλες τις πρόσφατες πολιτείες που ο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι κέρδισε» έγραψε ο Τραμπ σε tweet, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένες πολιτείες ή περιπτώσεις που για τον ίδιο να συνιστούν εκλογική νοθεία.

Το προεκλογικό επιτελείο του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προανήγγειλε επίσης περαιτέρω νομική δράση ενάντια σε αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών και προέβλεψε ότι ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας θα αναδειχθεί νικητής των εκλογών ήδη από την Παρασκευή το βράδυ (ώρα Αμερικής).

Ο διευθυντής του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ, ο Μπιλ Στέπιεν δήλωσε σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου ότι ο Τραμπ παραμένει στον προεκλογικό του αγώνα «ολοζώντανος».

Ο σύμβουλος του επιτελείου Τζέισον Μίλερ είπε ότι θα κινηθούν νομικά στα αποτελέσματα στην Πενσιλβάνια για να εξασφαλίσουν ότι έχουν εικόνα στους ψήφους που έχουν ήδη καταμετρηθεί σε αυτήν την πολιτεία.



via Ειδησεις https://ift.tt/2TWw5v3

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη