Αμερικανικές εκλογές 2020: Επανακαταμέτρηση ζητά ο Τραμπ στο Ουϊσκόνσιν

pixabay

Το προεκλογικό επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ θα ζητήσει αμέσως να γίνει επανακαταμέτρηση των ψήφων στο Ουϊσκόνσιν, μολονότι τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στην Πολιτεία αυτή δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί επισήμως,
αφού η καταμέτρηση συνεχίζεται.

«Υπήρξαν αναφορές για παρατυπίες σε πολλές κομητείες του Ουϊσκόνσιν, οι οποίες εγείρουν σοβαρές αμφιβολίες για την εγκυρότητα του αποτελέσματος», ανέφερε σε μια ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας, Μπιλ Στέπιεν,

χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. «Ο πρόεδρος είναι εντός των ορίων για να ζητήσει επανακαταμέτρηση και θα το κάνουμε αμέσως», πρόσθεσε.

Το 99% των ψήφων έχει καταγραφεί στο Ουϊσκόνσιν

Σύμφωνα με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Edison Research, στο Ουϊσκόνσιν, με καταμετρημένο το 99% των ψήφων, ο Τζο Μπάιντεν προηγείται με ποσοστό 49,4%, έναντι 48,8% του Τραμπ. Δεδομένου ότι η διαφορά τους είναι μικρότερη της 1 μονάδας, ο απερχόμενος πρόεδρος δικαιούται να ζητήσει να καταμετρηθούν ξανά οι ψήφοι.

Να σημειωθεί ότι οι αρχές του Ουϊσκόνσιν σκοπεύουν να ανακοινώσουν το τελικό αποτέλεσμα μέχρι το τέλος της ημέρας, αφού προηγουμένως κάνουν τριπλή επαλήθευση.



via Ειδησεις https://ift.tt/3mQmemW

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη