Αμερικανικές Εκλογές 2020: Θρίλερ για γερά νεύρα, ανατροπή και νίκη του Τραμπ επί του Μπάιντεν βλέπουν πλέον οι στοιχηματικές! Τα πρώτα αποτελέσματα

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η εκλογική βραδιά στις ΗΠΑ, καθώς όσο περνάει η ώρα έρχονται στο φως το αποτελέσματα της ψηφοφορίας. Σε αντίθεση με άλλες χρονιές, το θρίλερ για την εκλογή του νέου προέδρου φαίνεται πως θα διαρκέσει πολλές ώρες.

Αν και είναι πολύ νωρίς για οποιοδήποτε αποτέλεσμα, ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται ότι έχει καταφέρει να κερδίσει ένα μικρό προβάδισμα, αφού φαίνεται να προηγείται σε πολλές από τις πολιτείες «κλειδιά».

Από την άλλη, ο Τζο Μπάιντεν, φαίνεται να συγκεντρώνει μέχρι αυτήν την ώρα (06:40 το πρωί ώρα Ελλάδος) περισσότερους εκλέκτορες και συγκεκριμένα 192 έναντι 114 που συγκεντρώνει ο Τραμπ.

Οι δύο υποψήφιοι δίνουν μάχη ...ψήφο με ψήφο και μέχρι αυτήν την ώρα δεν υπάρχει σαφής εικόνα για τον νικητή των αμερικανικών προεδρικών εκλογών.

Τα δεδομένα στις 06:45 ώρα Ελλάδος - «Θρίλερ» στις Αμερικανικές Εκλογές 2020

Αμερικανικές εκλογές: Θρίλερ ανάμεσα σε Τραμπ και Μπάιντεν, αποτελέσματα

Εταιρείες στοιχημάτων βλέπουν πλέον νίκη του Ντόναλντ Τραμπ

Μετά τις κάλπες και τις αγορές, που έδειξαν ανατροπή κλίματος υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ μέσα στη νύχτα, προβάδισμα στον Αμερικανό πρόεδρο δίνουν και οι εταιρείες στοιχημάτων. Πλέον, οι στοιχηματικές δίνουν προβάδισμα νίκης στις εκλογές στον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, αλλάζοντας τελείως την αρχική πρόβλεψή τους, κατά την οποία ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν ήταν ο επικρατέστερος.

Κατά τη βρετανική Betfair, η πιθανότητα νίκης του Τραμπ υπολογίζεται πως ανέρχεται στο 60%, από 39% όταν άνοιγαν οι κάλπες το πρωί της Τρίτης, ενώ οι πιθανότητες του Μπάιντεν έχουν πέσει στο 40% από 61%.

Σύμφωνα με τη Smarkets Exchange, με έδρα τη Βρετανία, ο Τραμπ έχει ακόμα πιο υψηλή πιθανότητα νίκης, 65%, από 39% όταν άνοιγαν οι κάλπες. Οι πιθανότητες του Μπάιντεν έχουν πέσει στο 35% από 61%.

Την ίδια ώρα και οι αγορές δείχνουν να επενδύουν τα λεφτά τους σε νίκη του Τραμπ καθώς «ποντάρουν» σε νίκη του νυν προέδρου σε ποσοστό 78%!

Τραμπ: Όλα δείχνουν πως τα πάμε πολύ καλά σε ολόκληρη τη χώρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ θέλησε να δώσει κουράγιο στους οπαδούς του κατά τη διάρκεια της νύχτας με μία ανάρτηση στο Twitter. «Όλα δείχνουν πως τα πάμε πολύ καλά σε ολόκληρη τη χώρα. Σας ευχαριστώ!».

Μπάιντεν: Μείνετε στην ουρά

Και ο Τζο Μπάιντεν θέλησε να επικοινωνήσει με τους ψηφοφόρους του. Με ανάρτησή του στο Twitter, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών στις εκλογές στις ΗΠΑ, προτρέπει τον κόσμο να παραμείνει στις ουρές στα εκλογικά κέντρα για να ψηφίσει.

«Καθώς οι κάλπες αρχίζουν και κλείνουν σε ορισμένα μέρη της χώρας, θυμηθείτε να παραμείνετε στην ουρά. Αν είστε στην ουρά στο εκλογικό σας κέντρο, πριν κλείσουν οι κάλπες, μπορείτε να ψηφίσετε», έγραψε τα ξημερώματα ο Μπάιντεν και με δεύτερη ανάρτησή του, υπενθύμισε στους πολίτες να μείνουν στην ουρά.

Για να εκλεγεί κάποιος από τους δύο υποψηφίους πρόεδρος, χρειάζεται να εξασφαλίσει 270 εκλέκτορες.

Στην κρίσιμη πολιτεία της Φλόριντας (29 εκλέκτορες), σύμφωνα με τους NYT, με καταμετρημένο το 98% των ψήφων ο Τραμπ προηγείται με 51,3% έναντι 47,8% του Μπάιντεν.

Σύμφωνα με το BBC και σε ό,τι αφορά στις πολιτείες που έχει κερδίσει ο καθένας:

Ο Τζο Μπάιντεν φαίνεται να κερδίζει 14 πολιτείες και την Ουάσινγκτον DC. Κερδίζει σε: Βερμόντ, Ντέλαγουέαρ, Μέριλαντ, Μασαχουσέτη, Νιου Τζέρσεϊ, Νέα Υόρκη, Κονέκτικατ, Κολοράντο, Νιου Μέξικο, Νιού Χάμσαϊρ, Ιλινόις, Καλιφόρνια, Όρεγκον, Ουάσινγκτον (η πολιτεία) και Ουάσινγκτον (DC)

Ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται να κερδίζει 17 πολιτείες: Ιντιάνα, Κεντάκι, Οκλαχόμα, Τένεσι, Δυτική Βιρτζίνια, Άρκανσας, Νότια Ντακότα, Βόρεια Ντακότα, Αλαμπάμα, Νότια Καρολίνα, Λουιζιάνα, Νεμπράσκα, Γιούτα, Μιζούρι, Κάνσας, Γουϊόμινγκ και Μισισιπί.

Υπενθυμίζεται ότι ο νικητής των αμερικανικών εκλογών δεν είναι αυτός που συγκεντρώνει τις περισσότερους ψήφους, αλλά εκείνος που θα καταφέρει να έχει τουλάχιστον 270 μεγάλους εκλέκτορες.

Οι δέκα αμφίρροπες πολιτείες των αμερικανικών εκλογών, που θα κρίνουν τον συνολικό αριθμό των εκλεκτόρων και θα καθορίσουν το εκλογικό αποτέλεσμα είναι οι εξής:

- Φλόριντα με 29 εκλέκτορες
- Πενσυλβάνια με 20 εκλέκτορες (γενέτειρα Τζο Μπάιντεν)
- Βόρεια Καρολίνα με 15 εκλέκτορες
- Οχάιο με 18 εκλέκτορες
- Τζόρτζια με 16 εκλέκτορες
- Άιοβα με 6 εκλέκτορες
- Αριζόνα με 11 εκλέκτορες
- Τέξας με 38 εκλέκτορες
- Μίσιγκαν με 16 εκλέκτορες
- Ουισκόνσιν με 10 εκλέκτορες.

Διαβάστε επίσης:

Αμερικανικές εκλογές 2020: Συνεχίζεται το θρίλερ ανάμεσα σε Τραμπ και Μπάιντεν, μάχη ...ψήφο με ψήφο

Αμερικανικές εκλογές 2020: Θρίλερ η μάχη Μπάιντεν με Τράμπ

Αμερικανικές εκλογές 2020: Νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ο Τζο Μπαίντεν η εκτίμηση του Politico Polls



via Ειδησεις https://ift.tt/3mODBo1

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη