Βρετανία: 30χρονη νοσοκόμα κατηγορείται για δολοφονία 8 βρέφων

pixabay

Μια 30χρονη νοσοκόμα κατηγορείται για τον θάνατο 8 βρεφών. Έπειτα από έρευνα που έκαναν γιατροί  στο νοσοκομείο όπου εργάζεται, διαπιστώθηκε  ότι μωρά που είχαν γεννηθεί πρόωρα πέθαναν μετά από καρδιακή και πνευμονική ανεπάρκεια και ήταν ασυνήθιστα αδύνατο να επανέλθουν.

Όπως εξηγεί η Daily Mail, η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για τους θανάτους των βρεφών στο νοσοκομείο τον Μάιο του 2017. Η έρευνα στη συνέχεια διευρύνθηκε για τους θανάτους 17 μωρών και 16 μη θανατηφόρων περιστατικών μεταξύ Μαρτίου 2015 και Ιουλίου 2016.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε αφού το νοσοκομείο εξέφρασε ανησυχίες για τον υψηλό αριθμό θανάτων μεταξύ Μαρτίου 2015 και Ιουλίου 2016 - ο οποίος λέγεται ότι είναι 10% υψηλότερος από τον μέσο όρο. Δύο μωρά είχαν πεθάνει σε αυτό το 2013, αλλά μέχρι το 2015 ο αριθμός είχε τετραπλασιαστεί σε οκτώ.

Μία έκθεση μάλιστα ανέφερε ότι τα βρέφη είχαν ασυνήθιστες κηλίδες στα χέρια και τα πόδια τους μετά το θάνατό τους. Ωστόσο, δεν μπορούσε να αποδειχθεί αιτία θανάτου και ζητήθηκε από την αστυνομία να εξετάσει την υπόθεση το 2017.

Μιλώντας μετά τη σύλληψή της 30χρονης νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο αρχηγός της αστυνομίας του Τσέσαϊρ, Ντετέκτιβ Πολ Χιουζ, δήλωσε: «Έχουν περάσει περισσότερα από τρία χρόνια από τότε που ξεκινήσαμε την έρευνα για έναν αριθμό θανάτων μωρών και μη θανατηφόρων περιστατικών στη μονάδα νεογνών του Νοσοκομείου Τσέστερ. Εκείνη την εποχή μια αφοσιωμένη ομάδα ντετέκτιβ εργάστηκε σκληρά σε αυτήν την εξαιρετικά περίπλοκη και πολύ ευαίσθητη υπόθεση κάνοντας ό, τι μπορούν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν για να εντοπίσουν τι οδήγησε σε αυτούς τους θανάτους και τις καταρρεύσεις.

Τον Ιούλιο του 2018, μία επαγγελματίας υγειονομικής περίθαλψης συνελήφθη με υποψία δολοφονίας σε σχέση με τους θανάτους οκτώ μωρών και την απόπειρα δολοφονίας έξι μωρών στη μονάδα νεογνών στο νοσοκομείο The Countess of Chester. Βγήκε με εγγύηση εν αναμονή περαιτέρω ερευνών. Τον Ιούνιο του 2019, η επαγγελματίας υγειονομικής περίθαλψης συνελήφθη ξανά λόγω υποψίας για φόνοι σε σχέση με τους θανάτους οκτώ μωρών και την απόπειρα δολοφονίας έξι μωρών.

Συνελήφθη επίσης σε σχέση με την απόπειρα δολοφονίας τριών επιπλέον μωρών. Στις 10 Νοεμβρίου, ως μέρος των τρεχουσών ερευνών μας, η επαγγελματίας στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης συνελήφθη ξανά για υποψία δολοφονίας σχετικά με τους θανάτους οκτώ μωρών και την απόπειρα δολοφονίας εννέα μωρών».

Πληροφορίες από Daily mail



via Ειδησεις https://ift.tt/35kjDvz

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη