Δερμιτζάκης: Θα χειροτερεύσει η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, θα φανεί αν θα χρειαστεί παράταση στο lockdown

eurokinissi

Ο καθηγητής Γενετικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης, εκφράζει τους φόβους του ότι «σύντομα θα δούμε στη Θεσσαλονίκη εικόνες που είδαμε στην Ιταλία». 

«Χωρίς να ξέρω λεπτομέρειες για αυτά που συμβαίνουν, ακούγοντας τους αριθμούς και αυτά που περιγράφουν καθηγητές και συνάδελφοι μου φαίνεται πως η Θεσσαλονίκη δεν απέχει πολύ από σκηνές που είδαμε στην Ιταλία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

«Επειδή τα μέτρα που θα είχαν κάποια επίπτωση για την κάμψη της πανδημίας δεν πάρθηκαν την σωστή στιγμή αλλά λίγο αργά, η καραντίνα είναι 3 εβδομάδες και καθώς θα δούμε τα αποτελέσματα των μέτρων στα κρούσματα στις 2 εβδομάδες, το τελείωμα της καραντίνας δεν θα μας βρει με το μίνιμουμ τον κρουσμάτων» εξήγησε ο καθηγητής, ενώ τόνισε πως θα φανεί στην πορεία το αν θα χρειαστούμε παράταση στο lockdown.

Όπως εξήγησε, καθώς καθυστερούμε να δούμε διαφορά και στους νεκρούς και στις διασωληνώσεις, τουλάχιστον 3-4 εβδομάδες, αυτό σημαίνει πως ακόμα κι αν αρχίσουν να λειτουργούν τα μέτρα όσον αφορά τους ρυθμούς μετάδοσης του ιού, οι αριθμοί αυτοί θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν. «Οι επόμενες 2-3 εβδομάδες δεν θα είναι καλές, θα χειροτερεύει η κατάσταση», συμπλήρωσε.

«Εγκληματική η πορεία για το Πολυτεχνείο»

Ο κ. Δερμιτζάκης, μίλησε για το ενδεχόμενο να γίνει πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου από την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης.

«Οποιαδήποτε μορφή πορείας, συγκέντρωσης αυτή τη στιγμή, για οποιονδήποτε λόγο κι από οποιαδήποτε ομάδα, πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή είναι εγκληματική» τόνισε, συμφωνόντας με την θέση του καθηγητή Εξαδάκτυλου.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Δερμιτζάκης, «σε επίπεδο πολιτείας, μια τέτοια κίνηση θα πρέπει να τιμωρηθεί με τεράστιο πρόστιμο και έχει πολύ περισσότερες ποινικές ευθύνες».



via Ειδησεις https://ift.tt/3ppmV94

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη