Κορονοϊός: Μάξιμουμ 4 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Astrazeneca θα είναι έτοιμες φέτος

PEXELS

Η AstraZeneca θα παραδώσει πολύ λιγότερες δόσεις από ό, τι είχε υποσχεθεί μέχρι το τέλος του έτους. Ο Διευθύνων Σύμβουλος, Πασκάλ Σόριοτ, ανέφερε ότι αυτό οφείλεται στις καθυστερήσεις στις κλινικές δοκιμές.

Αντί για 30 εκατομμύρια δόσεις AZD1222, το Ηνωμένο Βασίλειο θα λάβει μόνο 4 εκατομμύρια φέτος, ανέφερε ο πρόεδρος της Vaccine Taskforce, Kate Bingham.

«Οι προβλέψεις που έγιναν καλή τη πίστει εκείνη την εποχή υπέθεταν ότι απολύτως όλα θα λειτουργούν και ότι δεν θα υπήρχαν καθόλου καθυστερήσεις», δήλωσε ο Bingham αναφερόμενος σε μια συμφωνία προμήθειας που υπέγραψε η AZ με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου τον Μάιο.

Η καθυστέρηση δεν προκλήθηκε από την αδυναμία της AstraZeneca να παράγει αρκετά εμβόλια, αλλά κυρίως λόγω της επιβράδυνσης της κλινικής δοκιμής φάσης 3, δήλωσε ο Πασκάλ Σόριοτ την Πέμπτη σε δημοσιογράφους.

Οι 2 βασικοί λόγοι που πήγαν πίσω το χρονοδιάγραμμα της Astrazeneca για το εμβόλιο



via Ειδησεις https://ift.tt/2TYjojx

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη