Γιάννης Σαρακιώτης και Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ για το λουκέτο στο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Μαλεσίνα και σε άλλα 40 καταστήματα: «Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών παρακολουθούν αμέτοχοι την υποβάθμιση της Φθιώτιδας»

Να παρέμβει η Κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Υπουργείο Οικονομικών στο σχεδιαζόμενο «λουκέτο» που επιδιώκεται να μπει στο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας και σε άλλα σαράντα (40) καταστήματα σε όλη τη χώρα, ζητούν με ερώτησή τους 41 Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία και ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης.

Όπως αναφέρουν στην ερώτησή τους οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο σχεδιασμός της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας συνιστά αρνητική εξέλιξη, η οποία προκαλεί έντονο προβληματισμό στους πολίτες των πόλεων, ειδικά των επαρχιακών όπως αυτή της Μαλεσίνας, όπου η πρόσβαση σε κάποιο άλλο υποκατάστημα είναι αδύνατη και ιδίως για τους ηλικιωμένους, αφού απαιτεί την κατοχή ιδιωτικού μεταφορικού μέσου. Επιπροσθέτως, όπως αναφέρουν οι ερωτώντες Βουλευτές, το κλείσιμο όλων αυτών των υποκαταστημάτων έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ενεργειών και γεγονότων, που όχι μόνο δε συμβάλλουν στην υποσχόμενη από την Κυβέρνηση ανάπτυξη, αλλά αντίθετα οδηγούν την Ελλάδα και κυρίως την περιφέρεια στην αποανάπτυξη και τον μαρασμό.

Υπενθυμίζεται ότι, το προηγούμενο χρονικό διάστημα απέναντι στις κοντόφθαλμες ενέργειες πιστωτικών ιδρυμάτων που συνιστούν μία ακόμη ένδειξη της τροχιάς υποβάθμισης στην οποία έχει περιέλθει από τον Ιούλιο του 2019 η Φθιώτιδα, ανελήφθησαν οι παρακάτω ενδεικτικά αναφερόμενες πρωτοβουλίες από τον κ. Σαρακιώτη:

·       στις 22 Ιανουαρίου 2020, εστάλη επιστολή προς τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Μη Εκτελεστικό Σύμβουλο της Τράπεζας Eurobank Ergasias A.E. και Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών (Ε.Ε.Τ.), για την αναστολή της λειτουργίας του υποκαταστήματός της στην Αταλάντη Φθιώτιδας.

·       στις 28 Ιανουαρίου 2020, εστάλη επιστολή προς την Ελληνική Ένωση Τραπεζών (Ε.Ε.Τ.), εκφράζοντας την πλήρη αντίθεση της τοπικής κοινωνίας της Μαλεσίνας Φθιώτιδας απέναντι στην πρόθεση της Τράπεζας Πειραιώς να αναστείλει τη λειτουργία του υποκαταστήματός της στην περιοχή.

·       στις 5 Φεβρουαρίου 2020 εστάλη επιστολή προς το Μη Εκτελεστικό Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών (Ε.Ε.Τ.) για την εγκατάσταση μηχανήματος αυτόματων συναλλαγών (ΑΤΜ) στην Ελάτεια.

·        στις 9 Ιουλίου 2020, κατατέθηκε αναφορά για το Υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή, με την οποία εκφράστηκε η αντίδραση φορέων της περιοχής απέναντι στην αναστολή λειτουργίας του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην περιοχή της Σπερχειάδας του Δήμου Μακρακώμης.


Αθήνα, 13 Νοεμβρίου 2020

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Οικονομικών

 

Θέμα: «Άμεσο κλείσιμο 41 υποκαταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας σε όλη την Ελλάδα, παράλληλα με την προώθηση του προγράμματος εθελούσιας εξόδου που πραγματοποιείται».

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Είναι γνωστό ότι κατά την παρούσα περίοδο έχει τεθεί σε ισχύ το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου για τους υπαλλήλους της Εθνικής Τράπεζας. Όπως προκύπτει από πρόσφατα δημοσιεύματα στον έντυπο και τον ηλεκτρονικό τύπο, αλλά και από την εσωτερική πληροφόρηση των διευθυντών καταστημάτων της Τράπεζας, παράλληλα με την εξέλιξη του προγράμματος μείωσης του προσωπικού της, επιχειρείται η συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων της. 41 υποκαταστήματα της Εθνικής σε όλη την χώρα, πρόκειται να «βάλουν λουκέτο» εντός των επόμενων 2 μηνών.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τα υποκαταστήματα: Αγίου Θωμά, Οδού Σοφούλη, Περισσού, Αγ. Βαρβάρας, Μητροπόλεως, Σόλωνος, Ν. Κόσμου, Λεωφόρου Δημοκρατίας – Πειραιά, Πικερμίου, Γλυκών Νερών, Καλυβιών Αττικής, Καματερού, Λεωφόρος Κηφισίας, Κέντρου Αμαρουσίου, Λεωφόρου Πάρνηθος – Μενιδίου, Μαραθώνα, ΟΤΕ Αμαρουσίου, Κυλλήνης, Πλατείας Ομονοίας – Πάτρας, Φηρών, Νάουσας Πάρου, Σύρου (Νεώριο), Παραλίας Καλαμάτας, Διαβατών, Αμύνταιου, Βόνιτσας, Κόνιτσας, Παλαμά, Φιλιατών, Νέας Κρήνης, Φάρκαινας Χίου, Ολύμπου Κατερίνης, Οδ. Σαράντα Εκκλησιών – Ξάνθη, Οδ. Ασκληπιού Τρικάλων, Κέντρου Πόλεως Ιωαννίνων, Μαλεσίνας, Φιλιππούπολης Λάρισας, Πολίχνης, Οδ. Υψηλάντου Καρδίτσας, Νευροκοπίου και Σκύδρας.

Αυτή η έκδηλα αρνητική εξέλιξη, όπως είναι φυσικό, προκαλεί έντονο προβληματισμό στους πολίτες των πόλεων, ειδικά των επαρχιακών, όπου η πρόσβαση σε κάποιο άλλο υποκατάστημα είναι αδύνατη, ιδίως για τους ηλικιωμένους, αφού απαιτεί την κατοχή ιδιωτικού μεταφορικού μέσου.

Παράλληλα, η σφράγιση 41 υποκαταστημάτων της μεγαλύτερης και ιστορικότερης Τράπεζας στην Ελλάδα, σε αυτή τη χρονική συγκυρία, γεννά ερωτηματικά σχετικά με την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, με την υπόσχεση «απογείωσης» της οποίας εξελέγη κυβέρνηση η ΝΔ. Αυτό γιατί, το κλείσιμο όλων αυτών των υποκαταστημάτων της Εθνικής έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ενεργειών και γεγονότων, όπως η ακύρωση μεγάλων έργων οδοποιίας, η καθυστέρηση του Μετρό Θεσσαλονίκης, η φυγή της PITSOS στην Τουρκία και οι συνεχείς αποτυχίες στην πρόοδο των εργασιών στο Ελληνικό, που όχι μόνο δε συμβάλλουν στην ανάπτυξη, αλλά αντίθετα οδηγούν την Ελλάδα στην αποανάπτυξη και τον μαρασμό.

 

Επειδή η σφράγιση 41 υποκαταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας σε όλη τη χώρα αποτελεί εξέλιξη ξεκάθαρα αρνητική και προβληματική.

Επειδή αυτή πρόκειται να προκαλέσει μόνιμα και δυσεπίλυτα ζητήματα πρακτικής φύσης για τους πολίτες.

Επειδή η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί την αποανάπτυξη και τον οικονομικό μαρασμό στην οποία οδηγείται η χώρα με μαθηματική ακρίβεια, μετά τις βαριές επιπτώσεις και της πανδημίας του κορωνοϊού,

 

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1.     Ποιες ενέργειες προτίθεστε να αναλάβετε, προκειμένου να αποτρέψετε την σφράγιση όλων αυτών των υποκαταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας, τουλάχιστον όσων βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από κάποιο άλλο υποκατάστημα;

2.     Πώς σκοπεύετε να ανακόψετε την συρρίκνωση της Εθνικής Τράπεζας η οποία θα έχει βαριές συνέπειες για το σύνολο της Ελληνικής Οικονομίας;


Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη