Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία: 47 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, οι αγώνες του λαού δεν μπαίνουν σε καραντίνα

47 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου  τα οράματα και τα αιτήματά του μοιάζουν επίκαιρα όσο ποτέ. Το σύνθημα ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ όχι μόνο παραμένει επίκαιρο, αλλά παίρνει και νέα χαρακτηριστικά.

Σήμερα,  υποκριτικά και προσχηματικά η κυβέρνηση επικαλείται την επιδημία  για την περιστολή των  δημοκρατικών δικαιωμάτων . Η ίδια εδώ και μήνες δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για να θωρακιστεί η υγεία του λαού, μέσα από την αναγκαία ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, ενώ άφησε απροστάτευτους τους πολίτες στο συνωστισμό των ΜΜΜ, τους οίκους ευγηρίας και τα σχολεία.

Σήμερα παρά την απαγόρευση της πορείας, που θύμισε άλλες εποχές, υπήρξε μαζική συμμετοχή λαού στην πορεία τιμώντας τον αγώνα του Πολυτεχνείου και ανανεώνοντας το διαχρονικό μήνυμά του. Η εξαιρετικά βίαιη επέμβαση των ΜΑΤ ενάντια σε πολίτες που διαδήλωναν ειρηνικά είναι ένα ακόμη βαρύ στίγμα για τη σημερινή κυβέρνηση. 

Καμιά καραντίνα και καμιά απαγόρευση, απ' οπουδήποτε κι αν προέρχονται, δεν είναι ικανά να σταματήσουν τον διαχρονικό αγώνα για υγεία, παιδεία, εργασία, Ελευθερία.


Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη