Αγία Βαρβάρα: «Έκατσα στο κρεβάτι μου και έτρεμα, ήξερα τι θα γίνει», σήμερα απολογείται το νεαρό ζευγάρι για τη δολοφονία της 50χρονης

Αγία Βαρβάρα: «Έκατσα στο κρεβάτι μου και έτρεμα, ήξερα τι θα γίνει», σήμερα απολογείται το νεαρό ζευγάρι για τη δολοφονία της 50χρονης

Τους λόγους που τους οδήγησαν στην απόφαση να δολοφονήσουν την 50χρονη μητέρα, καθώς και να καταθέσουν τη δική τους εκδοχή για τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν το μοιραίο βράδυ στο διαμέρισμα στην Αγία Βαρβάρα καλούνται να εξηγήσουν, ενώπιον της ανακρίτριας ανηλίκων, η 15χρονη κόρη του θύματος και ο 17χρονος φίλος της.

Λίγες ώρες μετά την προφυλάκιση του 16χρονου συγκατηγορούμενου τους, οι δυο ανήλικοι οδηγούνται στο γραφείο της ανακρίτριας η οποία μαζί με τον εισαγγελέα θα αποφασίσουν, μετά τις απολογίες τους, ποια θα είναι η τύχη τους. Το νεαρό ζευγάρι φέρεται να υποδεικνύει τον 16χρονο ως τον άνθρωπο που κατακρεούργησε την 50χρονη, χρησιμοποιώντας το μαχαίρι που βρέθηκε μέσα στο διαμέρισμα.

Ωστόσο, ο 16χρονος εμφανίζεται να αρνήθηκε, κατά τη διάρκεια της απολογία του, τον πρωταγωνιστικό ρόλο που του αποδίδουν, κατονομάζοντας ως δολοφόνο της 50χρονης τον 17χρονο. «Δεν τη σκότωσα εγώ. Ζητάω συγγνώμη...» φέρεται να είπε απολογούμενος ο 16χρονος, ενώ παραδέχτηκε πως ήταν «μπροστά στο φόνο».

«Το λάθος μου είναι ότι δεν τον εμπόδισα. Έμεινα μαζί τους από φόβο. Με απείλησαν ότι αν φύγω θα φορτώσουν σε εμένα το έγκλημα» φέρεται να ισχυρίστηκε. Ο 16χρονος, αντικρούοντας τους ισχυρισμούς των συγκατηγορουμένων του ότι δέχτηκε να διαπράξει τη δολοφονία για να πάρει κάποια χρήματα, φέρεται να ήταν κατηγορηματικός ως προς το ότι δεν γνώριζε τι είχε αποφασίσει το ζευγάρι όταν πήγε στο διαμέρισμα.

«Μου είχαν πει ότι θα κλέβαμε μια πιστωτική κάρτα για να πάμε για ψώνια. Τον φόνο τον έκανε μόνος του ο 17χρονος» εμφανίζεται να είπε στην απολογία του ενώ αναφερόμενος στην 15χρονη κόρη του θύματος τόνισε πως βρισκόταν στο διπλανό δωμάτιο κατά τη διάρκεια του εγκλήματος.

Κάτι αντίστοιχο, φέρεται να ισχυρίζεται και η 15χρονη. «Εγώ επειδή ήξερα τι θα γίνει, έκατσα στο κρεβάτι μου και έτρεμα» λέει η ανήλικη η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, περιέγραψε στους αστυνομικούς ότι τα δυο αγόρια ήταν εκείνα που πήγαν στο δωμάτιο της μητέρας της την οποία άκουσε να ουρλιάζει για λίγα λεπτά.

«Μετά από λίγο, δεν ακουγόταν φασαρία, ήρθαν στο δωμάτιό μου. Μου είπαν ότι τελείωσαν όλα. Κατάλαβα ότι η μαμά μου πέθανε. Εγώ δεν είδα τι έγινε μέσα στο δωμάτιο, ούτε ήθελα να πάω εκεί που ήταν το πτώμα» φέρεται να λέει η 15χρονη.

Η νεαρή ισχυρίζεται πως οι σχέσεις της με τη μητέρα της ήταν προβληματικές και αναφέρεται σε βίαια επεισόδια «που προηγήθηκαν του εγκλήματος». Οι αρμόδιες αρχές, εξετάζουν το σενάριο τα κίνητρα του εγκλήματος να ήταν οικονομικά, καθώς το θύμα είχε πουλήσει το αυτοκίνητο του συζύγου της, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από ένα χρόνο, και οι ανήλικοι ήθελαν να καρπωθούν τα χρήματα και να διαφύγουν στο εξωτερικό.via Ειδησεις https://ift.tt/2JRYPmO
Από το Blogger.