Κορονοϊός: Στην «κόκκινη λίστα» από τις 6 Νοεμβρίου η Ελλάδα για τους Βέλγους

INTIME

Το υπουργείο Εξωτερικών του Βελγίου συμπεριλαμβάνει την Ελλάδα, από τις 6 Νοεμβρίου στη λίστα με τις «κόκκινες» χώρες λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης που επικρατεί. Αυτό σημαίνει ότι αποθαρρύνει  τους πολίτες να ταξιδέψουν προς τη χώρα μας.

Πορτοκαλί από την άλλη χαρακτηρίζει το Βέλγιο τις χώρες που επιτρέπει το ταξίδι στις χώρες αυτές με προσοχή.

Στην ίδια λίστα με την Ελλάδα μπαίνουν η Λετονία και περιοχές της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας. 

Παρ' όλα αυτά, σύμφωνα με τις οδηγίες που ισχύουν μέχρι 15 Νοεμβρίου, όσοι επιστρέφουν στο Βέλγιο από «κόκκινες» περιοχές, δεν υποχρεούνται να υποβάλλονται σε τεστ για κορονοϊό παρά μόνο εφόσον έχουν συμπτώματα. Όμως, ανάλογα με τα στοιχεία που αναφέρουν στη φόρμα εντοπισμού επιβατών πιθανόν να ζητηθεί να τεθούν σε αυτοπεριορισμό για δέκα μέρες.

Λόγω της ταχείας εξάπλωσης του δεύτερου κύματος, οι χώρες που διατηρούν το «πορτοκαλί» χρώμα είναι ελάχιστες, μεταξύ των οποίων η Εσθονία, ορισμένες περιοχές της Γερμανίας, της Νορβηγίας και της Σουηδίας.



via Ειδησεις https://ift.tt/365lCTz

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη