Αθηνά Λινού: Βλέπουμε την κορυφή του παγόβουνου (audio)

Αθηνά Λινού: Βλέπουμε την κορυφή του παγόβουνου (audio)

Επέκταση του lockdown και τον μήνα Δεκέμβριο βλέπει η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού. Η διασπορά είναι τεράστια και ο κίνδυνος μεγάλος, μπορεί να γλιτώσουμε τα πάντα ή και να καταστραφούμε, όπως ανέφερε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και τον Θάνο Σιαφάκα.

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας είπε ότι αυτό που βλέπουμε είναι η κορυφή του παγόβουνου και όχι η πραγματικότητα, καθώς τα κρούσματα είναι πάρα πολλά, ωστόσο, σημείωσε πως αυτό που βιώνουμε σήμερα δεν είναι ένα ουσιαστικό locκdown και πως θα απαιτηθούν περισσότερα μέτρα.

Η κυρία Λινού ανέφερε ότι παρά τα μέτρα, ο αριθμός των κρουσμάτων στο τέλος της καραντίνας θα είναι πάνω από 1.200 και όχι κάτω από 1.000 όπως εκτιμάται από την επιστημονική κοινότητα. Ο κόσμος δεν συμμετέχει στα μέτρα με την καρδιά του, το βλέπει σαν τιμωρία, πρόσθεσε.

Για τη Θεσσαλονίκη υποστήριξε ότι σημειώθηκε πρόβλημα, διότι υπήρξε η αφέλεια ότι όταν βλέπουμε τέσσερα κρούσματα, έχουμε τόνισε κρούσματα, και η αφέλεια συνεχίζεται και σήμερα, τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην Επιτροπή υπάρχουν εξαίρετοι κλινικοί γιατροί, αλλά δεν είναι επιδημιολόγοι, επεσήμανε η κυρία Λινού. Σε ό,τι αφορά την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της Υγείας, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας ανέφερε πως αυτό το αποφασίζει ο Πρωθυπουργός και πως αυτό που μας καίει τώρα είναι να αντιμετωπίσουμε τον κορονοϊό.

Έχουμε ακόμη δυνάμεις, συμπλήρωσε η κυρία Λινού, όμως υπάρχει ο κίνδυνος εργασιακής εξουθένωσης για τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό. Όταν ο γιατρός χάνει τον έναν ασθενή πίσω από τον άλλον βιώνει ένα δράμα, χρειάζεται να υποστηριχθεί ψυχολογικά, κατέληξε η καθηγήτρια.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2Uq0a6C
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη