Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την επέτειο του Πολυτεχνείου, σύσκεψη για τις τελικές εντολές

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την επέτειο του Πολυτεχνείου, σύσκεψη για τις τελικές εντολές

Τα επιχειρησιακά σχέδια της ΕΛ.ΑΣ. για την 17 Νοέμβρη, ημέρα που θα εορταστεί υπό διαφορετικές συνθήκες λόγω πανδημίας η εξέγερση του Πολυτεχνείου, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς η απόφαση να μην γίνουν συγκεντρώσεις για λόγους δημόσιας υγείας έχει φέρει την ΕΛ.ΑΣ. μπροστά σε νέα δεδομένα.

Ήδη, οι αντιδράσεις από το χώρο της Αριστεράς είναι πολλές, ενώ αναρχικές οργανώσεις κάνουν καλέσματα σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου για συγκεντρώσεις παρά την απαγόρευση.

Από το βράδυ της Πέμπτης, βρίσκονται μέσα στο Πολυτεχνείο στην Πατησίων περίπου 40 άτομα, τα οποία υποστηρίζουν ότι θα παραμείνουν στο χώρο κάνοντας συνελεύσεις, «προλαβαίνοντας» το σχέδιο που προέβλεπε να κλείσει το βράδυ της Πέμπτης το πανεπιστημιακό ίδρυμα και ακολούθως να παραδοθεί για φύλαξη στην αστυνομία.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, διμοιρίες των ΜΑΤ και ΟΠΚΕ βρίσκονται περιμετρικά του Πολυτεχνείου ενώ σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα καλέσει σε ευρεία σύσκεψη τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. για τις τελικές εντολές, ώστε οι επόμενες κινήσεις των Αρχών να γίνουν με βάση τα νέα δεδομένα.

Στη ΓΑΔΑ πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη και δημιουργήθηκε ένα πρώτο επιχειρησιακό σχέδιο, το οποίο προβλέπει την ανάπτυξη περίπου 5.000 αστυνομικών στην Αττική, ενώ έγινε σαφές ότι δεν πρέπει να επιτραπεί συγκέντρωση ατόμων σε κανένα σημείο της πρωτεύουσας.

Παράλληλα, καθορίστηκε η διαδικασία μέσα από την οποία θα μπορούν απρόσκοπτα ολιγομελείς αντιπροσωπίες των κομμάτων να καταθέτουν στεφάνι στο Πολυτεχνείο, πάντα υπό αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Στο σχέδιο προβλέπεται ότι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. θα αναπτυχθούν κανονικά γύρω από την αμερικανική πρεσβεία, ενώ περιπολίες θα υπάρχουν στα Εξάρχεια και γύρω από το Μουσείο για να δίνουν εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων σε περίπτωση συγκέντρωσης ατόμων.

Πολύ πιθανό είναι να βγει διαταγή από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ότι για λόγους δημόσιας υγείας απαγορεύονται συναθροίσεις και πορείες για την συγκεκριμένη ημέρα.

Από το πρωί του Σαββάτου, τέλος, όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα θα είναι σε επιτήρηση από την αστυνομία και κυρίως η ΑΣΟΕΕ, μόλις λίγες ημέρες μετά τα τελευταία γεγονότα με τον πρύτανη, υπό το φόβο να μετατραπούν σε σημεία επεισοδίων.



via Ειδησεις https://ift.tt/3nkxAjf
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη