Λινού: Ήξερα για την πρόταση Τσίπρα, «καίγομαι» για τον κορονοϊό

eurokinissi

Η κίνηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να προτείνει την Αθηνά Λινού για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής αιφνιδίασε σχεδόν τους πάντες στη Βουλή, όχι όμως και την ίδια την καθηγήτρια Ιατρικής, η οποία είχε ενημερωθεί για τις προθέσεις του κ. Τσίπρα λίγες ώρες πριν εκείνος ανέβει στο βήμα της Βουλής.

Η Αθηνά Λινού δέχτηκε τηλεφώνημα από τους συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν ο Αλέξης Τσίπρας κάνει την πρότασή του στη Βουλή. «Με ρώτησαν αν θα με πείραζε να χρησιμοποιήσει το όνομά μου στη Βουλή και είπα όχι», τόνισε η καθηγήτρια Ιατρικής, μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1.

Στην ερώτηση αν σε περίπτωση που η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα γινόταν δεκτή, θα δεχόταν να γίνει υπουργός Υγείας, η κα. Λινού δεν το απέκλεισε, λέγοντας πως αυτό είναι απόφαση του πρωθυπουργού αλλά «αυτή τη στιγμή καιγόμαστε με τον κορονοϊό. Η απάντηση σε μια υποθετική ερώτηση δεν έχει νόημα. Τώρα έχουμε άλλα πράγματα για τα οποία εγώ πραγματικά καίγομαι, τι θα γίνει με τον κορονοϊό, πως θα εφαρμόσουμε τα καλύτερα δυνατά μέτρα και πως θα προστατευτούμε όλοι. Σημασία έχει να μπορώ να βοηθήσω, να εφαρμόσω αυτό που κάνω όλη μου τη ζωή και τώρα εκεί είμαι χρήσιμη».

Παράλληλα, αποκάλυψε πως ο Βασίλης Κικίλιας πρέπει να έχει υπάρξει φοιτητής της, καθώς είναι απόφοιτος της ιατρικής σχολής της Αθήνας.

«Βλέπουμε μόνο την κορυφή του παγόβουνου»

Αναφορικά με την εξάπλωση του κορονοϊού, η Αθηνά Λινού δεν έκρυψε την ανησυχία της. «Οι αριθμοί είναι μεγάλοι, είναι ανησυχητικό. Είναι η κορυφή του παγόβουνου, είναι πολλά περισσότερα τα κρούσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ίσως το lockdown δεν είναι το πραγματικό, αυτό που εννοούμε εμείς οι επιστήμονες, δηλαδή μένω σπίτι μου και εξυπηρετώ μόνο τις απαραίτητες καταστάσεις. Δεν αρκεί να παίρνεις μέτρα, πρέπει να τα κάνεις εύκολα στην εφαρμογή τους. Κι εκεί νομίζω υστερούμε». Παράλληλα, παρομοίασε την κατάσταση με το τσιγάρο ή την παχυσαρκία, τα οποία δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με απαγορεύσεις, αλλά «με το να πείσεις», ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τα κρούσματα να πέσουν ραγδαία, όπως ραγδαία αυξήθηκαν,

Σε ό,τι αφορά στη Θεσσαλονίκη, η οποία έχει μπει σε lockdown πριν από την υπόλοιπη Ελλάδα και τα κρούσματα δεν μειώνονται, τόνισε: «Δυστυχώς είχαμε πιστέψει ότι δεν υπάρχουν κρούσματα γιατί δεν κάναμε τεστ. Μπορεί να είναι περισσότερα και δεν μπορούν να πέσουν. Ίσως έχουν μείνει εκτός μέτρων ομάδες όπου δεν μπορούν να εφαρμοστούν τα μέτρα».via Ειδησεις https://ift.tt/3ksGZ6L

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.