Ακάρ: Η ...Ελλάδα φταίει που χρησιμοποιούμε S-400!

EPA

Ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ βρέθηκε και πάλι στο προσκήνιο, καθώς με νέες δηλώσεις αναφέρθηκε στους S-400 που προμηθεύτηκε η χώρα του από την Ρωσία και έχει αποτελέσει «αγκάθι» στις σχέσεις της με τις ΗΠΑ και με αρκετές χώρες – συμμάχους εντός NATO.

Μετά την δοκιμή των τουρκικών πυραύλων S-400, η οποία προκάλεσε αντιδράσεις στην Ουάσινγκτον διότι έθεσε σοβαρό ζήτημα διαλειτουργικότητας και ασφάλειας δεδομένων της Συμμαχίας του NATO, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας «πέταξε το μπαλάκι» και πάλι στην Ελλάδα, σχετικά με την χρήση του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος.

Ο Ακάρ ανέφερε ότι η Τουρκία, ως κράτος-μέλος του NATO θα προχωρήσει στη λειτουργία και στη χρήση του ρωσικού πυραυλικού συστήματος αεράμυνας S-400, όπως ακριβώς κάνουν και άλλες χώρες της Συμμαχίας με τους πυραύλους S-300, εννοώντας σαφώς την Ελλάδα.

«Ακριβώς όπως το σύστημα S-300, το οποίο υπάρχει και το χρησιμοποιούν ορισμένα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, έτσι και εμείς θα χρησιμοποιήσουμε με τον ίδιο τρόπο το αντιπυραυλικό σύστημα S-400», ανέφερε ο Ακάρ, σε ομιλία του σε επιτροπή για τον προγραμματισμό του προϋπολογισμού του τουρκικού κοινοβουλίου.via Ειδησεις https://ift.tt/3f28O4z

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.