Ακάρ: Η ...Ελλάδα φταίει που χρησιμοποιούμε S-400!

EPA

Ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ βρέθηκε και πάλι στο προσκήνιο, καθώς με νέες δηλώσεις αναφέρθηκε στους S-400 που προμηθεύτηκε η χώρα του από την Ρωσία και έχει αποτελέσει «αγκάθι» στις σχέσεις της με τις ΗΠΑ και με αρκετές χώρες – συμμάχους εντός NATO.

Μετά την δοκιμή των τουρκικών πυραύλων S-400, η οποία προκάλεσε αντιδράσεις στην Ουάσινγκτον διότι έθεσε σοβαρό ζήτημα διαλειτουργικότητας και ασφάλειας δεδομένων της Συμμαχίας του NATO, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας «πέταξε το μπαλάκι» και πάλι στην Ελλάδα, σχετικά με την χρήση του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος.

Ο Ακάρ ανέφερε ότι η Τουρκία, ως κράτος-μέλος του NATO θα προχωρήσει στη λειτουργία και στη χρήση του ρωσικού πυραυλικού συστήματος αεράμυνας S-400, όπως ακριβώς κάνουν και άλλες χώρες της Συμμαχίας με τους πυραύλους S-300, εννοώντας σαφώς την Ελλάδα.

«Ακριβώς όπως το σύστημα S-300, το οποίο υπάρχει και το χρησιμοποιούν ορισμένα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, έτσι και εμείς θα χρησιμοποιήσουμε με τον ίδιο τρόπο το αντιπυραυλικό σύστημα S-400», ανέφερε ο Ακάρ, σε ομιλία του σε επιτροπή για τον προγραμματισμό του προϋπολογισμού του τουρκικού κοινοβουλίου.



via Ειδησεις https://ift.tt/3f28O4z

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη