Ασθενείς Ελλάδος: Πιο επιβεβλημένη από ποτέ η συνταγογράφηση του διαγνωστικού τεστ για κορονοϊό

EUROKINISSI

H εθνική συνομοσπονδία των συλλόγων ασθενών επισήμανε για μία ακόμη φορά την ανάγκη θέσπισης της συνταγογράφησης για το μοριακό έλεγχο του νέου κορονοϊού. 

«Με βάση την επιδημιολογική εικόνα των τελευταίων ημερών, πλέον δεν πρόκειται απλά για μία αναγκαιότητα, αλλά για ένα προφανές και κατεπείγον μέτρο που η κυβέρνηση όφειλε ήδη να έχει εφαρμόσει» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της.

Ειδικότερα, η Ένωση Ασθενών Ελλάδας αναρωτιέται για ποιο λόγο η χώρα μας ακόμα δεν έχει υιοθετήσει αυτό που κάνουν και οι υπόλοιπες χώρες.

«Η Ελλάδα παραμένει μία από τις τελευταίες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση όπου η εξέταση για τη νόσο COVID-19 δεν συνταγογραφείται και δεν αποζημιώνεται από τον κεντρικό ασφαλιστικό φορέα, με το πρόσχημα ότι το τεστ διενεργείται δωρεάν στις δομές του δημόσιου συστήματος υγείας. Ωστόσο στην πράξη, χιλιάδες πολίτες υποχρεώνονται να επιβαρυνθούν με το κόστος και όχι μόνο μία φορά, καθώς είτε δεν διαθέτουν το χρόνο για την απαραίτητη αναμονή, είτε δικαιολογημένα φοβούνται να επισκεφθούν ένα νοσοκομείο ή κέντρο υγείας προκειμένου να μην εκτεθούν εκεί στη νόσο» αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Οι ασθενείς Ελλάδας σε έντονο ύφος διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι τους ζητείται να επιδείξουν ατομική ευθύνη «από ένα κρατικό μηχανισμό που δεν είναι σε θέση να διασφαλίσει το αυτονόητο, μία δωρεάν διαγνωστική εξέταση τη στιγμή της εμφάνισης ύποπτων συμπτωμάτων, χωρίς συνωστισμό, χωρίς ταλαιπωρία, χωρίς αναμονή και καθυστερήσεις».

Τα οφέλη της συνταγογράφησης του μοριακού ελέγχου



via Ειδησεις https://ift.tt/3k4C0ch

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη