ΔΕΔΑ: Ανοίγει ο δρόμος για το φυσικό αέριο σε Λαμία, Χαλκίδα, Θήβα

Ανοίγει ο δρόμος για την προκήρυξη από τη Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Αερίου (ΔΕΔΑ) των διαγωνισμών κατασκευής δικτύων διανομής φυσικού αερίου στη Στερεά Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπηρεσία διαχείρισης της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ενέκρινε τα τεύχη δημοπράτησης των έργων κατασκευής δικτύου φυσικού αερίου της ΔΕΔΑ για τις πόλεις Λαμία, Χαλκίδα και Θήβα.

Οι σχετικοί διαγωνισμοί αναμένεται να βγουν το επόμενο δεκαήμερο, ενώ σύντομα αναμένεται να εγκριθούν τα τεύχη δημοπράτησης και για τις πόλεις της Λειβαδιάς, της Άμφισσας και του Καρπενησίου, με τους διαγωνισμούς να ακολουθούν. Σημειώνεται ότι ο εφοδιασμός στο Καρπενήσι αναμένεται να γίνει με πεπιεσμένο φυσικό αέριο CNG.

Παράλληλα στην περιοχή της Στερεάς η ΔΕΔΑ συνεχίζει τις προσπάθειες για επέκταση της κάλυψης στην περιοχή των Οινοφύτων όπου και προβλέπεται επέκταση των συνδέσεων με περισσότερες βιομηχανίες και επιχειρήσεις.

Αξίζει να τονιστεί ότι στην περιφέρεια της Στερεάς, το συνολικό ύψος των προβλεπόμενων επενδύσεων φτάνει τα 48 εκατ. ευρώ, που θα διατεθούν για την κατασκευή δικτύου μήκους 328 χιλιομέτρων που θα συνδέσει περίπου 14500 καταναλωτές μέχρι το 2024.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι το συνολικό ύψος των επενδύσεων που δρομολογεί η ΔΕΔΑ μέχρι το 2024 για ανάπτυξη και κατασκευή δικτύων διανομής στις περιοχές της ευθύνης της φτάνει τα 300 εκατ. ευρώ για δίκτυα συνολικού μήκους 1830 χιλιομέτρων, στα οποία προβλέπεται να συνδεθούν 57 χιλιάδες καταναλωτές.

www.capital.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη