Τεντώνει το σχοινί η Τουρκία: Καλεί την Ελλάδα ξανά σε ανευ όρων διάλογο

Τεντώνει το σχοινί η Τουρκία: Καλεί την Ελλάδα ξανά σε ανευ όρων διάλογο

Με μία άκρως προκλητική ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι απαντά στην έντονη διαμαρτυρία του ελληνικού ΥΠΕΞ για τη νέα τουρκική NAVTEX με την οποία επεκτείνονται οι έρευνες του Oruc Reis νότια της Ρόδου.

Ο Ακσόι στην ανακοίνωση χαρακτηρίζει ως μάταιη την προσπάθεια της Ελλάδας να αντιδράσει και να εμποδίσει τις δραστηριότητες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, καλώντας μάλιστα την Αθήνα σε άνευ όρων διάλογο.

«Η χώρα μας θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της στην περιοχή στο πλαίσιο των δικαιωμάτων που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο», αναφέρει χαρακτηριστικά και συνεχίζει:

«Φυσικά, η προστασία των νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων της χώρας μας θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα. Με την ευκαιρία αυτή, καλούμε για άλλη μια φορά την Ελλάδα σε έναν άνευ όρων διάλογο με τη χώρα μας για την αντιμετώπιση τόσο του ζητήματος της θαλάσσιας δικαιοδοσίας της Ανατολικής Μεσογείου όσο και άλλων αλληλένδετων θεμάτων μεταξύ των δύο χωρών».



via Ειδησεις https://ift.tt/2TMPQoA

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη