Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με Πρυτάνεις Πανεπιστημίων σήμερα μετά την επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΣΟΕ

INTIME

Τηλεδιάσκεψη με τους πρυτάνεις των Πανεπιστημίων της χώρας θα έχει σήμερα 2/11 στις 4 το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την επίθεση 15 ατόμων στον πρύτανη της ΑΣΣΟΕ Δ. Μπουραντώνη. 

Ο πρωθυπουργός, μετά την επίθεση που δέχτηκε ο πρύτανης της ΑΣΟΕΕ από αναρχικούς, αποφάσισε να συζητήσει με τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων της χώρας, καθώς και τις ηγεσίες των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Προστασίας του Πολίτη, ώστε να αποφασιστούν δράσεις για να σταματήσει η κατάσταση με τους τραμπουκισμούς και τις επιθέσεις σε Πανεπιστήμια από αγνώστους.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή το βράδυ ο πρύτανης στην ΑΣΟΕΕ, Δ. Μπουραντώνης, δέχτηκε επίθεση από 15 περίπου άτομα, τα οποία αφού βανδάλισαν το γραφείο του, του κρέμασαν ταμπέλα στον λαιμό, όπου αναγραφόταν η φράση «αλληλεγγύη στις καταλήψεις». Η φρικιαστική εικόνα που παραπέμπει σε άλλες εποχές, προκάλεσε την οργή της κυβέρνησης, αλλά και των άλλων κομμάτων και της ΠτΔ μεταξύ άλλων, που καταδίκασαν την ενέργεια αυτή.

Πέτσας: Αμεσα πρωτοβουλίες για να διασφαλιστεί η προστασία στα πανεπιστήμια

Οπως προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αναμένεται να ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες για τα πανεπιστήμια από την κυβέρνηση προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργία και η προστασία των Πανεπιστημίων.

«Ο απαράδεκτος, φασιστικός, προπηλακισμός του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, εκτός από ομόθυμη καταδίκη απαιτεί και την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών με σκοπό τη διασφάλιση της ακώλυτης λειτουργίας και της προστασίας των Πανεπιστήμιων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Να τονιστεί πως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοϊδης, έχει ανακοινώσει πως έχουν επικηρυχθεί οι δράστες της επίθεσης προς 100.000 ευρώ, για όποιον δώσει πληροφορίες για την ταυτότητά τους στις Αρχές. Η επικήρυξη των αναρχικών για το περιστατικό, ενόχλησε την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από τον Εβρο, Αναστασία Γκαρά, η οποία στην ΕΡΤ δήλωσε πως «η έκδοση επικήρυξης από το επίσημο κράτος από την αστυνομία είναι ακατανόητη μας ζητάνε ουσιαστικά οι πολίτες να γίνουν καταδότες».



via Ειδησεις https://ift.tt/361jH2G

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη