Ο Δήμος Αθηναίων απαντά για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό: «Η συκοφαντία έχει και τα όρια της»

Ο Δήμος Αθηναίων απαντά για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό: «Η συκοφαντία έχει και τα όρια της»

Απάντηση στην κριτική – την οποία χαρακτηρίζει συκοφαντική και τα σχόλια κακοπροαίρετα – για τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό της πρωτεύουσας, δίνει ο δήμος Αθηναίων.

Σε ανακοίνωσή του, σημειώνει ότι ο περσινός στολισμός ύψους σχεδόν 1,8 εκατ. ευρώ δεν στοίχισε ούτε ευρώ στους δημότες της Αθήνας. Οσο για τον φετινό στολισμό, ο δήμος Αθηναίων σημειώνει ότι προμηθεύεται στολισμό κόστους σχεδόν 600 χιλιάδων ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) που δεν θα είναι μόνο για τον φετινό εορτασμό.

Αναλυτικά η δήλωση του δήμου Αθηναίων:

Η σημερινή Δημοτική αρχή η οποία ανέλαβε τον Σεπτέμβριο του 2019, παρενέβη ώστε να μην προχωρήσει ο διαγωνισμός που είχε αποφασιστεί από την προηγούμενη διοίκηση και αφορούσε τον περσινό εορταστικό στολισμό και φωτισμό της πόλης, ύψους 1.794.063 ευρώ.

Ο περσινός στολισμός και φωτισμός της Αθήνας που ήταν ο πιο εκτεταμένος των τελευταίων χρόνων αφού έφτασε στις περισσότερες γειτονιές, δεν στοίχισε απολύτως τίποτα στους δημότες της Αθήνας .Ούτε ένα ευρώ. Καθώς μέσω του προγράμματος «Υιοθέτησε την Πόλη σου» κεντρικοί δρόμοι ,λεωφόροι και πλατείες της πρωτεύουσας «υιοθετήθηκαν» από δωρητές (εταιρίες, ιδρύματα, οργανισμούς, φορείς κ.α.).

Για πρώτη φορά πέρυσι απέκτησαν Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα γειτονιές της πόλης που οι κάτοικοι τους δεν είχαν δει ποτέ δημόσιο στολισμό.

Φέτος :

-Η πόλη θα λάμψει ακόμα περισσότερο. Κι αυτό αποτελεί καθήκον και υποχρέωση της δημοτικής αρχής αλλά-κυρίως-αίτημα των κατοίκων και του εμπορικού κόσμου σε αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες. Φέτος περισσότερο από ποτέ η Αθήνα πρέπει να εκπέμψει μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας.

Ως προς το κόστος:

Ο Δήμος Αθηναίων προμηθεύεται εορταστικό στολισμό κόστους 599.800 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), ο οποίος φυσικά, δεν είναι μόνο για μία χρονιά. Αντιθέτως θα προστεθεί στον περσινό εξοπλισμό των δωρεών με αποτέλεσμα το φώς και η λάμψη των Χριστουγέννων να φτάσει σε ακόμα περισσότερα σημεία της Αθήνας. Τώρα που είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ. Αυτονόητο είναι πως η συγκεκριμένη δαπάνη δεν θα επηρεάσει στο ελάχιστο το εκτεταμένο πλέγμα κοινωνικών παρεμβάσεων που έχει σχεδιάσει ο Δήμος Αθηναίων για το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα , από τον περασμένο Ιούλιο η Οικονομική Επιτροπή είχε αποφασίσει να γίνει διαγωνισμός για τον έγκαιρο στολισμό-αποστολισμό της πόλης κόστους 371.729,68 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) που να αφορά το 2020 αλλά και το 2021. Άρα το πραγματικό κόστος είναι 185. 864,84 ευρώ, για κάθε έτος.

Η απόφαση για την ανάληψη του έργου από ιδιώτη ελήφθη, καθώς διαπιστώθηκε ότι λόγω του μειωμένου εδώ και πολλά χρόνια προσωπικού του Δήμου , η διαδικασία στολισμού-αποστολισμού άφηνε χιλιάδες αιτήματα δημοτών σχετικά με θέματα ηλεκτροφωτισμού της πόλης σε εκκρεμότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κάτι το οποίο με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται ότι δεν θα ξανασυμβεί.

Αυτά είναι τα πραγματικά στοιχεία ώστε να σταματήσουν οι κακοπροαίρετες ανακρίβειες σε μια περίοδο που η κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ. Ο Δήμος Αθηναίων σε αυτή την προσπάθεια θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή.via Ειδησεις https://ift.tt/3keVxGS
Από το Blogger.