Αποκάλυψη Dnews! Δεν θα πωλείται στα φαρμακεία εμβόλιο για τον κορονοϊο

Αποκάλυψη Dnews! Δεν θα πωλείται στα φαρμακεία εμβόλιο για τον κορονοϊο

Με ειδική διαδικασία θα γίνεται ο εμβολιασμός για τον κορονοϊο όταν αυτό θα ξεκινήσει να διατίθεται στον πληθυσμό. Το εμβόλιο δεν θα διατίθεται απο τα φαρμακεία αλλά ούτε θα πωλείται σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiogitika News.

 

Ειδικότερα όταν το εμβόλιο έρθει στην χώρα μας και διατεθεί μαζικά στον πληθυσμό δεν θα πωλείται από τα φαρμακεία αλλά ούτε θα διατίθεται δωρεάν απο αυτά. Θα δημιουργηθούν ειδικά εμβολιαστικά κέντρα στα οποία οι πολίτες θα κάνουν το εμβόλιο δωρεάν. Ήδη η κυβέρνηση έχει σε εξέλιξη την δημιουργία 100 εμβολιαστικών κέντρων.

Στην κυβέρνηση οι εκτιμήσεις θέλουν είναι ότι μέσα στον Δεκέμβριο θα έχει φτάσει η πρώτη ποσότητα εμβολίων στην χώρα.

Προτεραιότητα θα έχουν οι ευπαθείς ομάδες όπως πολίτες με χρόνια νοσήματα αλλά και ηλικιωμένοι που η θνησιμότητα από κορονοϊο είναι μεγάλη. Έτσι αν κάποιος θέλει να αγοράσει το εμβόλιο ακόμη και αν θέλει να διαθέσει τα χρήματα, δεν θα μπορεί.

Σήμερα έγινε γνωστό ότι ενθαρρυντικά είναι τα νέα μέχρι στιγμής από το μέτωπο της "μάχης" κατά του κορονοϊού έρχονται από το "στρατόπεδο" του φαρμακευτικού κολοσσού Pfizer και της γερμανικής βιοτεχνολογικής εταιρείας BioNTech. Ειδικότερα, το εμβόλιο για την καταπολέμηση της πανδημίας που αναπτύσσουν από κοινού οι δύο εταιρείες αποτρέπει πάνω από το 90% των λοιμώξεων κορονοϊού, σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη σε δεκάδες χιλιάδες εθελοντές, ποσοσό πολύ υψηλότερο από το 50% που έχει θέσει ως όριο η Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA).

Τα ευρήματα βασίζονται σε μια ενδιάμεση ανάλυση που πραγματοποιήθηκε σε 94 συμμετέχοντες στην κλινική δοκιμή που προσβλήθηκαν με κορονοϊό. Για την επιβεβαίωση του ποσοστού επιτυχίας, η Pfizer θα συνεχίσει τη δοκιμή μέχρι να υπάρξουν 164 περιστατικά Covid-19 μεταξύ των συμμετεχόντων. Εάν τα δεδομένα για την αποτελεσματικότητά του δεν αλλάξουν και εφόσον η μελέτη που διεξάγει η Pfizer δείξει ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές (τα σχετικά στοιχεία αναμένονται σε μια εβδομάδα περίπου), ενδεχομένως να σημαίνει ότι ο κόσμος έχει πλέον στα χέρια του ένα κρίσιμης σημασίας "όπλο" για την αντιμετώπιση της πανδημίας που μέχρι στιγμής έχει σκοτώσει περισσότερους από 1,2 εκατ. ανθρώπους παγκοσμίως.

"Η σημερινή είναι μία μεγάλη ημέρα για την επιστήμη και την ανθρωπότητα", δήλωσε ο Albert Bourla, ο ελληνικής καταγωγής πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, σε ανακοίνωσή του. "Φθάνουμε σε ένα κρίσιμο σημείο καμπής στο πρόγραμμα ανάπτυξης του εμβολίου μας σε μία στιγμή κατά την οποία ο κόσμος το χρειάζεται περισσότερο, με τους ρυθμούς μόλυνσης να φθάνουν σε νέα ρεκόρ, τα νοσοκομεία να πλησιάζουν στον υπερκορεσμό και τις οικονομίες να αγωνίζονται για να επαναλειτουργήσουν".

"Πρόκειται πιθανότατα για το καλύτερο νέο που θα μπορούσε να υπάρξει για τον κόσμο, για τις Ηνωμένες Πολιτείες και εν γένει για τη δημόσια υγεία", δήλωσε ο ανώτερος αντιπρόεδρος της Pfizer, αρμόδιος για τις κλινικές έρευνες και την ανάπτυξη εμβολίων, William Gruber, προσθέτοντας ότι τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα από αυτά που περίμενε η εταιρεία.

Δεδομένου ότι η αποτελεσματικότητα των πρώτων εμβολίων αναμενόταν κάπου μεταξύ 60%-70%, το γεγονός ότι αποδεικνύεται αποτελεσματικό "περισσότερο από 90% είναι εξαιρετικό", δήλωσε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της BioNTech, Ugur Sahin.



via Ειδησεις https://ift.tt/2U6MCN8

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη